Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Βίκυ Χριστοπούλου

Βίκυ Χριστοπούλου

Γεννήθηκα στο Σικάγο, βόρεια, μαζί με τους γκάνγκστερ. Η μοίρα με έφερε στην Ελλάδα και έκτοτε δηλώνω Καλαματιανή αν και τα τελευταία χρόνια η Νέα Σμύρνη είναι το σπίτι μου.

Δουλειές έχω κάνει και κάνω πολλές, καμιά όμως δεν με γεμίζει και έτσι κατέληξα να διοχετεύω το πάθος μου στη μαγειρική. Χορτοφάγος γαρ, λατρεύω ότι είναι πράσινο, φρέσκο και μοσχομυριστό, σαν το δυόσμο για παράδειγμα. Δηλώνω πλήρη υποταγή μπροστά στα lime , τις σοκολάτες, τα αβοκάντο και τα μπαχαρικά. Αχ, αυτά τα μπαχαρικά...εφευρίσκω συνταγές μόνο και μόνο για να τα ελευθερώνω από τα βαζάκια τους.

Επιπλέον άχρηστες προσωπικές πληροφορίες: αστρολόγος, crazy cat lady, βιβλιοφάγος, μεταφράστρια, κηροπλάστης, γκατζετάκιας (κυρίως όσον αφορά την κουζίνα), ακούραστη πλεκτομηχανή, pluviophile, αθεράπευτη περίπτωση OCD, γιογκίνι, λάτρης του καλομαγειρεμένου φαγητού. Το τελευταίο, αδιαπραγμάτευτο.

URL Ιστότοπου: http://funkyveglife.wordpress.com/

Focaccia με δενδρολίβανο και λεμονοπίπερο - Focaccia with rosemary and lemon pepper

Ένα αμιγώς Ιταλικό ψωμί που έχουμε αγαπήσει πολύ και είναι ότι πρέπει για σαντουιτσάκια γεμισμένα με νοστιμιές που αγαπάμε, για συνοδευτικό στο φαγητό μας ή για να φτιάξουμε μπρουσκέτες!

*Focaccia: Παραδοσιακό ιταλικό ψωμί, παρόμοιο σε υφή με ζύμη πίτσας. Είναι πολύ δημοφιλές στην Ιταλία και συνήθως αρωματίζεται με καρυκεύματα και βότανα. Το Focaccia al Rosmarino (focaccia με δενδρολίβανο), μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ορεκτικό, σνακ, βάση πίτσας ή και για σάντουιτς.

από τη Βίκυ Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

"Τηγανητές" γλυκοπατάτες φούρνου - Sweet potato oven fries

Πιο υγιεινές σε σχέση με τις πραγματικά τηγανητές πατάτες, αλλά χωρίς λιγότερη γεύση! Ίσα-ίσα, θα τις αγαπήσουμε περισσότερο και θα τις βάλουμε στην κουζίνα μας και τη ζωή μας.

από τη Βίκυ Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS