Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Τούρτα pig spa

Τούρτα pig spa
Μέτρια

Μια συνταγή που έφτιαξε η Σοφία Δ. για τα γενέθλιά της αδερφής της. Τη δοκιμάσαμε και της ζητήσαμε τη συνταγή γιατί ακούσαμε τα καλύτερα. Εκείνη μας είπε: 

«Είδα αυτή την τούρτα στο ίντερνετ, κυκλοφορούσε πολύ στα social media τελευταία κι επειδή μου άρεσε πολύ είπα να την κατασκευάσω και με τα χεράκια μου. Για τη συνταγή δεν ακολούθησα εκείνη που δίνουν τα διάφορα site, αλλά σκέφτηκα να πειραματιστώ με κάποιες άλλες που ήδη είχα φτιάξει παλιότερα. Η πρώτη και ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ είναι η συνταγή για τάρτα σοκολάτα που είχα βρει σε κάποιο σάιτ. Είναι πραγματικά εύκολη και νοστιμότατη. Σ’ αυτή εγώ δε χρησιμοποιούσα τα φουντούκια, λόγω του ότι το έφτιαχνα για τα πιτσιρίκια, αλλά χρωματιστά καραμελάκια που την έκαναν πολύ πιο ελκυστική στα παιδικά μάτια. Επειδή όμως αυτή ήταν πιο πολύ τάρτα κι όχι τόσο ψηλή όσο θα ήθελα για να την «κλείσω» περιμετρικά με τις σοκολάτες, σκέφτηκα να «ενθέσω» και ένα brownie στη μέση, συνταγή πολύ αγαπημένης φίλης, από το βιβλίο της Αλμυρές Γεύσεις, Γλυκές Απολαύσεις.

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:

    ΒΑΣΗ:

    1. Χτυπάτε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
    2. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά, να πάει παντού.
    3. Απλώνετε το μείγμα σε φόρμα με δαχτυλίδι 25 εκ. περίπου ή σε ταρτιέρα και το ισιώνετε. Την βάζετε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.

     

    ΒΑΛΤΟΣ:

    1. Σε κατσαρόλα, βάζετε την κρέμα, την σοκολάτα σπασμένη κομμάτια και την μερέντα.
    2. Βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πάρετε ένα ομοιογενές, βελούδινο μείγμα.

    Μπράουνις:

    1. Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια.
    2. Χτυπάω τα ασπράδια μαζί με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα και τα αφήνω σε ένα μπολ στην άκρη.
    3. Στο μίξερ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη.
    4. Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα.
    5. Μόλις αρχίσει να λιώνει προσθέτω το βούτυρο και το κονιάκ και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν.
    6. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω σε αυτό το μείγμα το μείγμα κρόκους και ζάχαρη που έχω χτυπήσει στο μίξερ.
    7. Προσθέτω το αλεύρι.
    8. Τέλος, προσθέτω σιγά σιγά αυτό το μείγμα στη μαρέγκα και ανακατεύω απαλά με κουτάλα με κυκλικές κινήσεις.
    9. Ρίχνω το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
    10. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω σκέτο ή με κρέμα γάλακτος ή με παγωτό ή σιρόπι.
    11. Ψήνω 20 λεπτά.

    Βήματα:

    1. Φτιάξτε πρώτα το βάλτο (για να αρχίσει να κρυώνει). Αφού τελειώσετε αφήστε το στο πλάι στην κατσαρόλα να κρυώνει.Όχι ακόμα ψυγείο.
    2. Φτιάξτε τη βάση. Και απλώστε τη μέσα στο τσέρκι. Πατήστε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο να απλωθούν και να είναι όσο το δυνατόν πιο λεία. Βάλτε το στο ψυγείο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Καλό θα είναι να δουλέψετε την τούρτα πάνω σε μια λεία βάση μεταλλική, πάνω στην οποία θα το σερβίρετε κιόλας. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να τη μετατοπίσετε μετά!
    3. Τώρα ήρθε η ώρα για το μπράουνις. Ψήστε το και αφήστε το να κρυώσει.
    4. Όταν κρυώσει, βγάζετε από το ψυγείο τη βάση με το τσέρκι. Πολύ προσεκτικά βγάζετε το τσέρκι. Ξεφορμάρετε το μπράουνις και το βάζετε πάνω στη βάση προσεκτικά. Μετά ξαναβάζετε το τσέρκι γύρω γύρω από τη βάση με το μπράουνις που έχετε βάλει από πάνω.
    5. Τώρα ήρθε η ώρα για το «βάλτο». Προσοχή, το μίγμα με τη σοκολάτα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και αρκετά υδαρές. Ρίξτε το μίγμα πάνω από το μπράουνις.
    6. Τώρα βάλτε τα kinder γύρω γύρω με τη λεία επιφάνειά τους προς τα μέσα. Προσπαθήστε να μην αφήνετε καθόλου κενά μεταξύ των kinder (για να μη δραπετεύσει ο βάλτος). Πιέστε τις σοκολάτες κάθετα μέχρι τη βάση.
    7. Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο.
    8. Κι όσο περιμένετε, είναι η ώρα για να φτιάξετε τα γουρουνάκια. Εμένα με βοήθησε πολύ αυτή η εικόνα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Βάλτε τα πάνω σε διαφανή μεμβράνη πάνω σε ένα πιάτο και βάλτε τα στο ψυγείο για να είναι πιο σταθερά.
    Συστατικά:

    Για να φτιάξετε την τούρτα με τα γουρουνάκια θα χρειαστείτε:

    Υλικά  για τη βάση

    • 200 γρ. γεμιστά σοκολατένια μπισκότα
    • 80 γρ. λιωμένο βούτυρο

    Υλικά  για το «βάλτο»

    • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
    • 1/2 φλ. πραλίνα φουντουκιού (μερέντα ή νουτέλα ή άλλη της αρεσκείας σας)
    • 200 ml κρέμα γάλακτος

    Υλικά για το μπράουνις

    • 300 γρ. κουβερτούρα
    • 1φλ. βούτυρο
    • 1 φλ. ζάχαρη
    • 5 αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
    • 1 πρέζα αλάτι
    • ½ φλιτζανάκι του εσπρέσσο κονιάκ
    • 5 κ.σ. κανονικό αλεύρι

     

    Tip:
    • Για το φράχτη, θα χρειαστείτε kinder σοκολάτες ή kitkat. Το πόσες θα εξαρτηθεί από τη διάμετρο που θέλετε να δώσετε στην τούρτα. Καλό θα ήταν να τα βάλετε για λίγο στο ψυγείο πριν τα τοποθετήσετε στην τούρτα. Για τα γουρουνάκια θα χρειαστείτε ζαχαρόπαστα του εμπορίου. Θα χρειαστείτε ένα στρογγυλό τσέρκι, προτιμήστε αυτό που αυξομειώνει τη διάμετρό του. Βγαίνει πιο εύκολα. Επίσης θα χρειαστείτε ένα στρογγυλό ταψάκι για να ψήσετε το μπράουνις. Φροντίστε να μετρήσετε τη διάμετρό του με το τσέρκι, ώστε να είναι ίδια, ή λίγο μικρότερη (μέχρι μισό εκατοστό είναι μια χαρά).
    • Η τούρτα χρειάζεται να παραμείνει στο ψυγείο κανένα 4ωρο για να μπορέσετε να την κόψετε εύκολα. Στο μισό χρόνο όμως μπορείτε να βάλετε πάνω τα γουρουνάκια. Αν ο «βάλτος» όμως δεν έχει πήξει καλά, θα αρχίσουν να βουλιάζουν. Προσοχή γιατί μετά θα έχετε ένα υποβρύχιο σπα γουρουνιών. Μετά τις 4 ώρες κι αφού ελέγξετε ότι το πάνω μέρος της τούρτας έχει σταθεροποιηθεί καλά, μπορείτε να ξεφορμάρετε από το τσέρκι. Οι σοκολάτες δεν πρόκειται να φύγουν, μη φοβάστε, αλλά αν θέλετε για να είναι πιο όμορφη, βάλτε γύρω μια κορδέλα και δέστε τη με φιόγκο. Καλή όρεξη!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση