Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Fudge κέικ σοκολάτας

Fudge κέικ σοκολάτας
Δύσκολη

Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πάρετε 3 κιλά μόνο διαβάζοντας αυτή τη συνταγή όμως μια στο τόσο δεν είναι και τόσο κακό να προσφέρουμε το απαγορευμένο στον εαυτό μας σαν δώρο. Είναι;

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 05:00
    Δυσκολία: Δύσκολη
    Περιγραφή Συνταγής:

    Για τη γέμιση:

    1. Λιώνουμε τα 250 γρ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
    2. Μόλις το βούτυρο λιώσει κρατάμε τη φωτιά σιγανή και ρίχνουμε την κουβερτούρα.
    3. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ανακατευτεί με το βούτυρο.
    4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
    5. Μετά από μερικά λεπτά αυτό που θα έχουμε στην κατσαρόλα μας είναι μια βελούδινη, ομοιόμορφη υφή.
    6. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ και το βάζουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.

    Για το κέικ:

    1. Σε μια γαβάθα χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια ενιαία αλοιφή.
    2. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ.
    3. Όταν χτυπήσουμε όλα τα αβγά και πάρουμε μια κρεμώδη υφή από το μείγμα μας κοσκινίζουμε και συμπληρώνουμε το αλεύρι, το κακάο, και το μπέικιν πάουντερ.
    4. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη σπάτουλα.
    5. Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ενιαίο και ομοιόμορφο μείγμα. Όσο πιο πολύ ανακατεύουμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα πάρουμε, οπότε είναι καλό να έχουμε υπομονή.
    6. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε 1-2 κ.σ. γάλα για να γίνει απόλυτα ομοιογενής και κρεμώδης υφή.
    7. Σε δύο όμοια στρογγυλά ταψάκια (μπορεί να είναι και αλουμινένια) στα οποία έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος μοιράζουμε το μείγμα.
    8. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
    9. Κάνουμε τη δοκιμή με το μαχαίρι, κι εφόσον βγει καθαρό σημαίνει πως τα κέικ μας είναι έτοιμα.
    10. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.
    11. Μετά τα αφαιρούμε από τις φόρμες και τα βάζουμε σε μια σχαρίτσα για να κρυώσουν εντελώς.
    12. Βγάζουμε το μείγμα της γέμισης από το ψυγείο. Αν είναι πολύ «δεμένο» βυθίζουμε το μπολάκι σε λίγο καυτό νερό για να ψιλολιώσει ενώ αν είναι υγρό ακόμα το βυθίζουμε σε παγωμένο για σφίξει.
    13. Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης στο ένα κέικ και καπακώνουμε με το άλλο πιέζοντας ελαφρά.
    14. Με το υπόλοιπο μείγμα καλύπτουμε εντελώς το κέικ μας.
    15. Πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα κουβερτούρας και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

     

     

    Συστατικά:

    Για τη γέμιση:

    • 250 γρ. βούτυρο
    • 250 γρ. κουβερτούρα
    • 4 κ.σ. γάλα
    • 60 γρ. μαύρη ζάχαρη (με την κολλώδη υφή)
    • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

    Για το κέικ:

    • 175 γρ. βούτυρο
    • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 175 γρ. ψιλή ζάχαρη
    • 40 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
    • 40 γρ. κακάο
    • 3 κ.σ. μέλι
    • 3 αβγά
    • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    • 1-2 κ.σ. γάλα (αν χρειαστεί)
    • Τριμένη κουβερτούρα για το πασπάλισμα

     

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση