Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα
Μέτρια

Μια απλή συνταγή με την αγαπημένη σε όλους σοκολάτα που σε συνδυασμό με το παγωτό κλέβει την παράσταση.

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σπάμε τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
    2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο.
    3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
    4. Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στο μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύουμε καλά.
    5. Προσθέτουμε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα ανακατεμένη με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
    6. Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί ελαφρά βουτυρωμένο φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
    7. Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς, για 20-25' περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνειά της και να κάνει κρούστα.
    8. Εσωτερικά η σοκολάτα πρέπει να παραμείνει υγρή χωρίς να στεγνώσει.
    9. Βγάζουμε την πίτα από το ταψί και την κόβουμε σε μικρά ορθογώνια ή τρίγωνα κομμάτια.
    Συστατικά:
    • 170-180 γρ. κουβερτούρα
    • 75 γρ. βούτυρο
    • ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
    • ½ φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη
    • 3 αβγά
    • 25 γρ. σησαμέλαιο
    • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • Παγωτό βανίλια
    • Σιρόπι βύσσινο ή σοκολάτας
    Μερίδες: 8 -10
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
6  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση