Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Κουρκουμπίνια

Κουρκουμπίνια
Μέτρια

Μικρά, γλυκά και λαμπερά τα κουρκουμπίνια. Ιδανικό επιδόρπιο για να συντροφεύσει την οικογένειά σας και να κλείσει τέλεια ένα γεύμα, μαζί με ελληνικό καφέ.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 02:00
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασία μας.
    2. Αλείφουμε με το σησαμέλαιο ένα φύλλο κρούστας και το τοποθετούμε πάνω σε ένα άλλο που επίσης έχουμε λαδώσει.
    3. Τυλίγουμε σε πολύ σφικτό ρολό τα δύο φύλα.
    4. Σε ένα ταψί βάζουμε το αλεύρι και τοποθετούμε το ρολό. Καλύπτουμε με αλεύρι και τινάζουμε το περισσευούμενο.
    5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα κρούστας.
    6. Σ' ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λάδι και το ζεσταίνουμε καλά.
    7. Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια και τα αφήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

    Για το σιρόπι

    1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα, τα καρφάκια γαρίφαλου και την γλυκόζη, βράζοντάς τα σε σιγανή φωτιά.
    2. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τον αφρό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει.
    3. Μόλις είναι έτοιμα τα κουρκουμπίνια τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στο σιρόπι, το οποίο πρέπει να είναι κρύο.
    4. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 ώρα περίπου.
    5. Σερβίρουμε τα κουρκουμπίνια με κανέλα ή τριμμένο γαρίφαλο και σουσάμι ή καρύδι.
    Συστατικά:
    • 750 γρ. φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού
    • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • ¾ φλ. σησαμέλαιο

    Για το σιρόπι

    • 1 ½ κιλό ζάχαρη
    • 2 λίτρα νερό
    • 200 γρ. γλυκόζη
    • 25 ml χυμό λεμόνι
    • 1 ξύλο κανέλας
    • 2-3 καρφάκια γαρίφαλο
    • Λάδι για το τηγάνισμα
    • Κανέλα ή γαρίφαλο τριμμένο
    • Σουσάμι ή καρύδι τριμμένο
    Μερίδες: 6 - 8
    Πρόταση για Ποτό:

    Ένας ελληνικός καφές τους πάει εξαιρετικά!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
3  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση