Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Χαλβάς με χοντρό σιμιγδάλι

Χαλβάς με χοντρό σιμιγδάλι
Μέτρια

Το γλυκό που προτείνουμε να συνοδεύσει το χιουνκιάρ μπεγιεντί είναι απλό, γρήγορο και ελαφρύ. Ένας αγαπημένος σε όλους παραδοσιακός σπιτικός χαλβάς.

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να απορροφήσει το σιμιγδάλι το λάδι.
    2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τις σταφίδες, ανακατεύουμε γρήγορα για να πάει παντού.
    3. Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    4. Μόλις ο χαλβάς χυλώσει τον βάζουμε σε φόρμα την οποία έχουμε πασπαλίσει τα τοιχώματα με κανέλα.
    5. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
    Συστατικά:
    • 1 φλ. ελαιόλαδο
    • 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
    • 2 1/2 φλ. ζάχαρη
    • 4 φλ. νερό
    • κανέλα
    • μερικά άσπρα αμύγδαλα
    • ½ φλ. σταφίδες
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση