Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μαρμελάδα μήλο με κανέλα και λεμόνι

Μαρμελάδα μήλο με κανέλα και λεμόνι Φωτογραφία: Migle Seikyte
Πολύ εύκολη

Δεν υπάρχει πιο απολαυστική νοστιμιά από την σπιτική μαρμελάδα! Καθορίζετε μόνοι σας το πόσο γλυκιά την θέλετε, απλώς να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν πρέπει η ποσότητα της ζάχαρης να είναι λιγότερη από το μισό της ποσότητας των φρούτων. Απολαύστε τη με ζεστό ψωμάκι ή στολίστε όποιο γλυκό επιθυμείτε! 

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
    2. Τα βάζουμε σε λεκανίτσα και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μη μας μαυρίσουν μέχρι να τα καθαρίσουμε όλα. 
    3. Τα ρίχνουμε μαζί με το νερό και τη ζάχαρη σε μια φαρδιά κατσαρόλα. 
    4. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τα ξυλάκια κανέλας. 
    5. Ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα μήλα.
    6. Έπειτα, βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και με μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε μέρος από τα μήλα μας.
    7. Επαναφέρουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το χυμό και τη φλούδα λεμονιού κι αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
    8. Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε τα ξυλάκια της κανέλας και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα. 
    9. Όταν ανοιχτεί το βάζο διατηρείται στο ψυγείο.
    Συστατικά:
    • 1,5 κιλό περίπου μήλα της αρεσκείας μας ή διάφορες ποικιλίες μαζί
    • 1 κιλό περίπου ζάχαρη, ανάλογα τις προτιμήσεις μας
    • 2 φλ. τσαγιού νερό
    • Χυμό από 2 λεμόνια
    • 2 φλούδες λεμονιού
    • 2 ξυλάκια κανέλας
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4 μεσαία βαζάκια
    Tip:
    • Η μαρμελάδα δεν πρέπει ποτέ να είναι πολύ πηχτή ή πολύ αραιή, γιατί θα μουχλιάσει πολύ γρήγορα. Δοκιμάστε με ένα κουτάλι να σηκώσετε λίγο από τη μαρμελάδα και να την αφήσετε να πέσει κάτω. Δεν πρέπει ούτε να κολλάει επάνω στο κουτάλι, ούτε να έχει γρήγορη ροή. Δεν είναι κάτι που μπορεί να το καταλάβει κανείς με την πρώτη φορά, αλλά με την εμπειρία το μαθαίνουμε. Μελετήστε την υφή και την πυκνότητα της μαρμελάδας του εμπορίου για να καταλάβετε. 
    • Όταν βάλετε στα βάζα, κλείστε τα καλά και αναποδογυρίστε τα. Αφήστε τα έτσι μέχρι να κρυώσει καλά η μαρμελάδα. Με αυτόν τον τρόπο, την κλείνουμε αεροστεγώς.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
22  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση