Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Στρούντελ από φύλλο σφολιάτας γεμισμένο με κρέμα φράουλας

Ό,τι είναι νόστιμο παχαίνει, λένε. Ιδίως τα γλυκά. Παρόλα αυτά, εμείς θα προτείνουμε ένα πολύ όμορφο και δημοφιλές γλυκό που τρώγεται από όλους ανεξαιρέτως. Στρούντελ με γέμιση κρέμα φράουλας! Γιάμι!!!

00:45 6-8 Διαβάστε περισσότερα...

Καρυδάτο

Μία από τις πρώτες ταβέρνες που θα συναντήσετε μπαίνοντας στην Ζαρούχλα είναι κι αυτή του Μαχαίρα. Καλό, σπιτικό φαγητό, φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε φρέσκο λάδι, «ζωντανά» χόρτα του βουνού και ωραιότατο χύμα κρασάκι. Ζητήσαμε από τον κ. Μαχαίρα μια τοπική συνταγή και τότε, ο διάδοχος της επιχείρησης και γιος του, ο  Επαμεινώνδας, είπε χωρίς δεύτερη σκέψη: «Αν είναι να πάρετε μια συνταγή μας, τότε αυτή δεν μπορεί να είναι παρά το «καρυδάτο» της γιαγιάς μου. Σταθείτε να σας φέρω να δοκιμάσετε!» Μας έφερε δυο κομμάτια και δυο ποτηράκια από το τοπικό ποτό της Πάτρας, την Τεντούρα. Στον δίσκο υπήρχε κι ένα χαρτάκι με τη συνταγή που του την έγραψε η γιαγιά του. Επαγγελματισμός που θα τον ζήλευαν πολλοί ενήλικες! Είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι που κάνει καλή εντύπωση και ταιριάζει ειδικά μετά από ένα λουκούλειο γεύμα με κρεατικά. 

1 μεγάλο ταψί Διαβάστε περισσότερα...

Βασιλόπιτα Σμυρναίικη

Μια κλασσική συνταγή για Βασιλόπιτα, από τη Σμύρνη. Βγαίνει πάντα πετυχημένη, γιατί συνδυάζει το ελληνικό πνεύμα της απλότητας με τη νοσταλγική ποίηση της Ανατολής!

01:30 12 Διαβάστε περισσότερα...

Μάφινς μανταρινιού

Εύκολα μάφινς για το πρωινό σας, ακόμα κι αν δεν έχετε πολύ όρεξη να χωθείτε στην κουζίνα. Είναι αρωματικά και συνοδεύουν υπέροχα το καφεδάκι σας.

00:40 12 Διαβάστε περισσότερα...

Τηγανίτες πορτοκαλιού

Ο συνδυασμός του αρώματος του φρέσκου πορτοκαλιού με την κανέλα, δημιουργεί μια υπέροχη αίσθηση τρυφερότητας! Είναι τόσο όμορφες αυτές οι τηγανίτες, που είναι αδύνατον να σταματήσετε σε ένα μόνο κομμάτι. Επιπλέον είναι τόσο εύκολες στην παρασκευή τους, που μπορείτε να τις φτιάχνετε όσο συχνά θέλετε χωρίς κόπο.

00:45 2 Διαβάστε περισσότερα...

Σουηδικά ρολά κανέλας

Απίθανη γεύση, αφράτη ζύμη, εξαίσιο άρωμα, αλλά, να θυμάστε πως τρώγονται ζεστά. Όταν κρυώσουν δεν τρώγονται το ίδιο ευχάριστα. Αν τώρα τα θέλετε και την επομένη, ξεχάστε το! Μια καλή ιδέα: όπως είναι ακόμα ζεστά, να τα τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο ώστε να διατηρηθούν μαλακά και αφράτα για πολλές ώρες αφού κρυώσουν!

03:00 8-10 κομμάτια Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση