Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Κρητικό Τζιζκέικ

Κρητικό Τζιζκέικ
Εύκολη

Αυτό το γλυκό είναι εμπνευσμένο από την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κρήτη. Όταν έπεσαν στα χέρια μου τα Κρητωνάκια, αμέσως μου ήρθε η ιδέα να συνδιάσω κάθε γευστική ανάμνηση από τη παιδική μου ηλικία: το μέλι του κύριου Ανδρέα, το ανθότυρο φτιαγμένο από τα προβατάκια του Ψηλορείτη και τα πεντανόστιμα κρητικά παξιμάδια- τώρα σε μορφή κρουτόν. Το αποτέλεσμα: ένα πεντανόστιμο γλυκό, γεμάτο ενέργεια και θρεπτικές ουσίες!

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε 4 μπώλ ή 4 ποτήρια του μαρτίνι, τοποθετούμε τα Κρητωνάκια ως βάση για το γλυκό μας.
    2.  Σε ένα μεγάλο μπώλ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει μορφή κρέμας.
    3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το ανθότυρο (και την ξυνομυζήθρα), μέχρι να αποκτήσουμε  μια ομοιόμορφη, αφράτη κρέμα.
    4. Σερβίρουμε την κρέμα μας πάνω από τα κρητωνάκια και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο.
    5. Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε το μέλι μας και στολίζουμε τα καρύδια μας.
    Συστατικά:
    •  4 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι
    •  120 γρ. κρητωνάκια «Το μάννα» (κρητικά κρουτόν)
    •   250 γρ. κρέμα γάλακτος
    •  200 γρ. ανθότυρο
    •  καρύδια για να το στολίσουμε 
    Πρόταση για Ποτό:
    • Συνοδεύστε το με μια παγωμένη ρακί!
    Tip:
    • Εάν κάποιος επιθυμεί το γλυκό να έχει μια πιο ξυνούτσικη γεύση, μπορεί να προσθέσει  50 γρ. ξυνομυζύθρα.

     

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση