Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Panna cotta light!

Panna cotta light!
Εύκολη

Ένα δημοφιλές γλυκό, με χαρακτήρα ευγενικό και διακριτική γεύση. Εδώ, σε μια light και πολύ υγιεινή εκδοχή του!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 04:15
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε παγωμένο νερό, για 10'.
    2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα αμυγδάλου και το μέλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
    3. Στραγγίζουμε απαλά τις ζελατίνες και τις τοποθετούμε μια-μια στο ζεσταμένο γάλα, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να λειώσουν τελείως.
    4. Προσθέτουμε την υγρή βανίλια, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φορμάκια.
    5. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
    6. Για να ξεφορμάρουμε την panna cotta από τα φορμάκια της, τα βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό, προσέχοντας να μην μπει νερό μέσα τους.
    7. Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω στο στόμιό τους και αναποδογυρίζουμε (για σιγουριά, χτυπάμε ελαφρά με το δάχτυλο τον πάτο τους).
    8. Διακοσμούμε με σιρόπι της αρεσκείας μας ή φρούτα και σερβίρουμε.

    *υγρή βανίλια: Η υγρή βανίλια (vanilla extract), είναι εξαιρετικά πιο μυρωδάτη από αυτήν σε σκόνη και δίνει πολύ ιδιαίτερη και χαρακτηριστική γεύση στα γλυκά. Στην Ελλάδα, πωλείται σε μικρά μπουκαλάκια και είναι αδικαιολόγητα ακριβή. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε δικιά μας υγρή βανίλια, χρησιμοποιώντας το φασόλι της (vanilla bean). Αν σκεφτούμε οτι η τιμή 2 φασολιών στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον ίση με την τιμή 10 φασολιών από το εξωτερικό και οτι θα χρειαστούμε για γλυκά 2-3 φασόλια μόνο μέσα σε ένα χρόνο, τότε μας συμφέρει να αγοράσουμε μέσω internet και να την παρασκευάσουμε μόνοι μας με έναν πολύ απλό τρόπο. Προτιμείστε την αγορά της από κάποιο αγγλικό site και όχι αμερικάνικο, ώστε να σας έρθει με το ταχυδρομείο και όχι με επιβάρυνση courier. Ο τρόπος παρασκευής της εδώ.

    Συστατικά:
    • 600 γρ. γάλα αμυγδάλου
    • 50 γρ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό
    • 1 κ.γ. υγρή βανίλια (vanilla extract)*
    • 14 γρ. ζελατίνη ή 4 κ.γ. αγάρ-αγάρ* 
    • Σιρόπι καραμέλα για τη διακόσμηση
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 6
    Tip:

    Για όσους θέλουν να αποφύγουν τη ζελατίνη, υπάρχει η λύση να χρησιμοποιήσουν αγάρ-αγάρ. Θυμίζουμε οτι 1 κ.σ. (7 γρ. δηλ. ένα φακελάκι) ζελατίνης, μπορεί να αντικατασταθεί με 2 κ.γ. άγαρ-άγαρ. Άρα, τα 14 γρ. της συνταγής αντιστοιχούν σε 4 κ.γ. αγάρ-αγάρ.
    Το αγάρ-αγάρ, είναι μπαχαρικό σε σκόνη, που περιέχει 84% φυτικές ίνες και παράγεται από καθαρό εκχύλισμα λευκών φυκιών.

    ​Επίσης μπορούμε ν' αντικαταστήσουμε το μέλι με σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
10  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση