Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Γλυκό καρπούζι

Γλυκό καρπούζι
Μέτρια

Άντε και φτιάξαμε χυμό καρπούζι. Φτιάξαμε και παγωτό. Αξιοποιήσαμε και το εξωτερικό μέρος του καρπουζιού ακόμα και τα σποράκια. Θα αφήσουμε το λευκό μέρος του καρπουζιού να πάει χαμένο; Όχι δα!

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Καθαρίζουμε προσεκτικά μόνο το λευκό μέρος από το καρπούζι. 
    2. Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (σα πατάτες τηγανητές ή μπαστουνάκια).
    3. Βάζουμε τις λωριδούλες σε κατσαρολάκι και σκεπάζουμε με νερό.
    4. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
    5. Αφού τα σουρώσουμε τα ρίχνουμε σε λεκανούλα με κρύο νερό και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα.
    6. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο στραγγιστήρι για περίπου μία με δυο ώρες.
    7. Φτιάχνουμε το σιρόπι μας βάζοντας τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με 6 φλυτζάνια νερό. Βράζουμε για κανένα τεταρτάκι ανακατεύοντας διαρκώς για να διαλυθεί τελείως η ζαχαρίτσα μας.
    8. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λευκά κομμάτια του καρπουζιού.
    9. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για ακόμα μισή ώρα.
    10. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας αλλά αφήνουμε μέσα το γλυκό στην κατσαρόλα μέχρι την επόμενη μέρα.
    11. Την επομένη ρίχνουμε το μέλι, τη μαστίχα, το χυμό του λεμονιού και αν θέλουμε βανίλια και όλα μαζί τα ξαναβράζουμε για μισή ωρίτσα.
    12. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και βάζουμε σε βαζάκια καθαρά. 

     

    Συστατικά:
    • Το λευκό μέρος από ένα καρπούζι
    • 1 κιλό ζάχαρη
    • 4 κ.σ. μέλι (αν δεν το θέλουμε πολύ γλυκό βάζουμε δύο)
    • 1 βανίλια
    • 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
    • μαστίχα χίου κρυσταλλάκια

     

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση