Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Γιαούρτι με γλυκό κουταλιού κυδώνι

Νομίζετε πως είναι δύσκολο να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο, εξ ολοκλήρου στην κουζίνας μας; Πειραματιστείτε και προσφέρετε στην οικογένεια σας κάτι μοναδικό που θα το μνημονεύουν για πολύ καιρό.

01:00 4 - 6 Διαβάστε περισσότερα...

Ρετσέλι σύκο

Η ιστορία των γλυκών του κουταλιού έχει μια μαγεία. Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά... βρασμένα σε γλυκό σιρόπι… ακόμα και τα άγουρα!
Ποιος μπορεί να σκέφτηκε για πρώτη φορά να τα βράσει μέσα σε ένα γλυκό σιρόπι; Μήπως κάποια καλή νοικοκυρά σκέφτηκε να αρωματίσει το μούστο που έβραζε για να κάνει μουσταλευριά με μερικά κομμάτια φρέσκα κυδώνια που ωριμάζουν την ίδια εποχή; Πώς θα τα φύλαγε τόσα κυδώνια…
γίνανε και πολλά φέτος θα σκέφτηκε… ας βάλω και δυο, τρία κομμάτια στο μούστο να δούμε πώς θα γίνει…
Kι έγινε η μουσταλευριά άλλο πράγμα… αλλά και αυτά τα κομμάτια… για να δοκιμάσω …
.....μμμμμμ!!! ωραία έγιναν!
 Θα βράσω μερικά να έχουμε κυδώνια όλο το χειμώνα… κι έτσι μπορεί να έγινε... ποιος ξέρει! Οι γυναίκες έχουν σατανικό μυαλό!!!.... Κάπως έτσι θα έγινε για πρώτη φορά το ρετσέλι. Ρετσέλια είναι τα γλυκά του κουταλιού που γίνονται με μούστο. Βράζουν δηλαδή τα φρούτα σε μούστο ή σε αραιωμένο πετιμέζι αν θέλουμε να το φτιάξουμε την εποχή που δεν υπάρχει μούστος.
Το χρώμα τους είναι σχεδόν καφετί αλλά η γεύση είναι πολύ δυνατή. Είναι χειμωνιάτικα γλυκά!
Παραδοσιακές συνταγές για ρετσέλια είναι συνήθως με φρούτα που βγαίνουν την εποχή που βγαίνουν και τα σταφύλια (κολοκύθα, κυδώνια, σταφύλια, μήλα,σύκα).

Διαβάστε περισσότερα...

Ρετσέλι από σύκο

Ένα παραδοσιακό γλυκό των Ποντίων - διαδομένο και στη Θεσσαλία - που τρώγεται και σαν μαρμελάδα. Λόγω της -σχετικής- δυσκολίας στην παρασκευή του, δεν το βρίσκουμε συχνά. Ευκαιρία λοιπόν να το έχουμε σπίτι μας, φτιαγμένο από τα χεράκια μας!

02:00 Διαβάστε περισσότερα...

Γλυκό καρπούζι

Άντε και φτιάξαμε χυμό καρπούζι. Φτιάξαμε και παγωτό. Αξιοποιήσαμε και το εξωτερικό μέρος του καρπουζιού ακόμα και τα σποράκια. Θα αφήσουμε το λευκό μέρος του καρπουζιού να πάει χαμένο; Όχι δα!

Διαβάστε περισσότερα...

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Ίσως το πιο κλασικό γλυκό του κουταλιού που αξίζει τον κόπο μια αφορά το χρόνο να το φτιάχνουμε και να το απολαμβάνουμε είτε σκέτο με παγωμένο νερό, είτε πάνω σε γιαούρτι ή παγωτό καϊμάκι.

02:30 1 ½ κιλό γλυκό Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση