Ψητό τόφου με σπαράγγια - Baked Tofu with asparagus
- Κατηγορία Λαχανικά
Απλό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για ένα ελαφρύ δείπνο για 2!
της Χριστίνας Κούλη
(Scroll down for recipe in English)
Απλό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για ένα ελαφρύ δείπνο για 2!
της Χριστίνας Κούλη
(Scroll down for recipe in English)
Ο Αλφρέντο, ήταν ένας ξακουστός και εκκεντρικός εστιάτορας στη Ρώμη, που φιλοξενούσε διάσημους καλοφαγάδες στο μαγαζί του. Το πιάτο αυτό φέρει το όνομά του και αρκετή από την εκκεντρικότητά του, σε αυτή τη χορτοφαγική εκδοχή του.
(Scroll down for recipe in English)
Τα κουκιά, κατάγονται από την Ασία και είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο. Στην Ελλάδα, την Άνοιξη που είναι και η εποχή τους, τα βρίσκουμε σε διάφορες ποικιλίες όπως τα Σεβίλης, τα πρώιμα Χίου ή τα γνωστά σε όλους κατά την περίοδο της νηστείας του Πάσχα, φούλια. Σήμερα θα τα μαγειρέψουμε γιαχνί, που είναι και η πιο νόστιμη συνταγή για χλωρά κουκιά!
Όλα τα λαχανικά είναι εξαιρετικά και γι αυτό φροντίζουμε η αγαπημένη μας αυτή τροφή, να μην λείπει ποτέ από το τραπέζι μας. Αυτή τη φορά, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τουρλού, σε μια χειμωνιάτικη και άκρως γευστική εκδοχή!