Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μαρμελάδα

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μαρμελάδα
Εύκολη

Συνδυάζοντας τον αγαπημένο μας χαλβά με τη μαρμελάδα, έχουμε γρήγορα και εύκολα ένα επιδόρπιο ελαφρύ και υγιεινό! Κατάλληλο και για τις μέρες της νηστείας!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:25
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δεν χρειάζεται να βράσει.
    2. Το ξαφρίζουμε με μια κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    3. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, και ύστερα ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει.
    4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο μείγμα.
    5. Αφού ανακατέψουμε καλά, το βάζουμε πάλι στη φωτιά.
    6. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μην κολλάει στην κατσαρόλα.
    7. Σερβίρουμε σε μικρά φορμάκια και το αφήνουμε να κρυώσει.
    8. Μέχρι να κρυώσει ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
    9. Τοποθετούμε τη μαρμελάδα, το ποτό και τους κόκκους πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε ώστε να δέσει και να γίνει ένα αρωματικό ρευστό μείγμα!
    10. Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και συνοδεύουμε κάθε φορμάκι με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα.
    Συστατικά:
    • 2 φλ. σιμιγδάλι χονδρό
    • 1 φλ. ελαιόλαδο

    Για το σιρόπι:

    • 1 3/4 φλ. ζάχαρη
    • 4 ½ φλ. νερό
    • 1 ξυλάκι κανέλας

    Για τη σάλτσα:

    • 1 φλ. μαρμελάδα
    • ½ ποτήρι του κρασιού Brandy ή Κονιάκ
    • 2-3 κόκκους πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 7-10 φορμάκια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
15  ψήφοι
©Lovecooking.gr