Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Salted caramel peanut butter cups

Salted caramel peanut butter cups
Μέτρια

Ποιος θα το έλεγε ότι ένα τόσο λαχταριστό γλυκό μπορεί να γίνει νηστίσιμο, τόσο γρήγορα και με ελάχιστα υλικά!  

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε αντικολλητικό τηγάνι και μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό.
    2. Προσπαθούμε να μην ανακατεύουμε αλλά να ανακινούμε κουνώντας το τηγάνι.
    3. Η καραμέλα μας είναι έτοιμη όταν έχει πάρει σκούρο χρώμα, είναι παχύρρευστη και μοσχομυρίζει. Προσοχή να μην μας καεί!
    4. Όταν είναι έτοιμη, ανακατεύουμε καλά την κρέμα καρύδας και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.
    5. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε την bourbon βανίλια.
    6. Ρίχνουμε σε χάρτινες θήκες για σοκολατάκια από 1-2 κουταλιές κουβερτούρα ανάλογα με το μέγεθος.
    7. Απλώνουμε την κουβερτούρα στα τοιχώματα ώστε να σχηματιστεί μια φωλιά.
    8. Όταν η σοκολάτα σταθεροποιηθεί, προσθέτουμε σε κάθε θήκη μια κουταλιά φυστικοβούτυρο και περιχύνουμε με μια ακόμα κουταλιά καραμέλα προσέχοντας τα υλικά μας να μην εξέχουν από τα τοιχώματα της σοκολάτας.
    9. Από πάνω προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές κουβερτούρα και χτυπάμε ελαφρώς τη θήκη στον πάγκο μας ώστε να απελευθερωθούν τυχόν παγιδευμένες φυσαλίδες αέρα.
    10. Προαιρετικά, αλλά το συστήνουμε ανεπιφύλακτα, πασπαλίζουμε με πολύ μικρή ποσότητα από θαλασσινό αλάτι.
    11. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15' και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
    Συστατικά:

    Για την καραμέλα:

    • 1 φλ. ζάχαρη
    • ¼ φλ. νερό
    • ½ φλ. κρέμα καρύδας ή φυτική κρέμα γάλακτος

    Για τα cups:

    • 200 γρ. κουβερτούρα 75% κακάο
    • 1 κ.γ. bourbon βανίλια ή 1 δόση απλή βανίλια
    • ⅓ φλ. φυστικοβούτυρο
    • ¼ φλ. καραμέλα
    • θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά)
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 6 -12
    Tip:

    Ο αριθμός των cups εξαρτάται από το πόσο μεγάλες είναι οι χάρτινες θήκες για σοκολατάκια. Από εσάς εξαρτάται αν θέλετε μπουκίτσες ή χορταστικές μερίδες.

    Εναλλακτικά, το θαλασσινό αλάτι μπορούμε να το ρίξουμε ανάμεσα στο φυστικοβούτυρο και την καραμέλα.

    Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και στην κουβερτούρα λίγη κρέμα ώστε να την κάνουμε σοκολάτα "γάλακτος".

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
31  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση