Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σπιτικό σιρόπι Σαμπούκου για τη γρίπη

Σπιτικό σιρόπι Σαμπούκου για τη γρίπη
Πολύ εύκολη

Οι καρποί της κουφοξυλιάς (Σαμπούκου-Sambucus nigra), με τις ιδιότητες της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού που παρέχουν και την ικανότητά τους να αυξάνουν την απόκριση αντισώματος σε μια λοίμωξη, αποτελούν την ιδανική πρώτη ύλη για να παρασκευάσουμε ένα πολύ χρήσιμο σπιτικό σιρόπι για τη γρίπη!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μούρα.
    2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και τα βράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να είναι μαλακά.
    3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    4. Σ' ένα μπολ, αναμειγνύουμε το μέλι με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα μούρα.
    5. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν αραιός πουρές.
    6. Γεμίζουμε με το μείγμα μας ένα καθαρό μπουκάλι και το φυλάμε στο ψυγείο.
    7. Μια με δύο φορές την ημέρα, διαλύουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας, σε μια μεγάλη κούπα με ζεστό νερό. Λειτουργεί ως προληπτικό των μολύνσεων.

    Πηγή: ftiaxno.gr
    Φωτογραφία: Doug Letterman

    Συστατικά:

    2 φλ. μούρα κουφοξυλιάς


    500 ml νερού


    ¼ φλ. παρθένο μέλι


    ¼ φλ. χυμό λεμονιού

    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Tip:

    Οι καρποί της κουφοξυλιάς (Σαμπούκου-Sambucus nigra) έχουν προσελκύσει τον τελευταίο καιρό την προσοχή, για τις ιδιότητες της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού που παρέχουν και την ικανότητά τους να αυξάνουν την απόκριση αντισώματος σε μια λοίμωξη.
    Για αιώνες ήταν δημοφιλείς ως μια θεραπεία της γρίπης.
 Τον τελευταίο καιρό έχουν βρεθεί ότι περιέχουν ενώσεις, λιγνάνες και φλαβονοειδή, που βοηθούν στην παρεμπόδιση της διείσδυσης των ιών της γρίπης, μέσω των κυτταρικών μεμβρανών.


    Με την πικρή και πικάντικη γεύση τους, έχουν αποτοξινωτική δράση και βοηθούν στην επίλυση της θερμότητας και της φλεγμονής.
    Χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως και στον πονόλαιμο και στις μολύνσεις του ιγμόρειου.


    Το σιρόπι σαμπούκου είναι ένας εύγευστος τρόπος για να το χορηγήσουμε σε παιδιά και μπορεί να είναι προτιμότερος από την πικρή ύδραστις (goldenseal) ή την εχινάτσεα, στα οποία καταφεύγουν πολλοί.

    Προφυλάξεις:
    Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
5  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση