Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ρεβιθάδα!

Η αγάπη μας για τα όσπρια είναι δεδομένη. Εκτός από απολύτως απαραίτητα για τον οργανισμό, έχουν υπέροχη γεύση και οι συνδυασμοί τους με άλλες τροφές και ο τρόπος μαγειρέματός τους, το μόνο που απαιτούν είναι φαντασία και αγαπησιάρικη διάθεση! Η ρεβιθάδα μας, ξεκίνησε σαν έμπνευση από κάποια καταπληκτικά Σαμιώτικα ρεβίθια που μας μαγείρεψε η φίλη μας η Μαρία, βασισμένη σε μια συνταγή της μαμάς της και κατέληξε στην Αθηναϊκή της εκδοχή, με μικρές δικές μας προσθήκες. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, συνδυάζοντας την παραδοσιακή γεύση, με τις funky παραλλαγές της σύγχρονης πόλης! Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

Διαβάστε περισσότερα...

Νόστιμα πιτάκια μπύρας με ντομάτα και καρότο!

Μια γρήγορη και πρακτική λύση, για νόστιμα πιτάκια! Η ζύμη τους απαιτεί ελάχιστο χρόνο παρασκευής και δεν χρειάζεται να την περιμένουμε να φουσκώσει. Για τη γέμιση, μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε με ευελιξία, αξιοποιώντας υλικά που τυχαίνει να έχουμε, δημιουργώντας έτσι ένα απίθανο σνακ!

Διαβάστε περισσότερα...

Μελιτζάνες κοκκινιστές με ρύζι

Μερικές φορές, η επιστροφή σε παραδοσιακές συνταγές, φέρνει στο μυαλό παιδικές μνήμες γεμάτες μυρωδιές, γεύσεις και στιγμές. Δοκιμάσαμε να φτιάξουμε τις κλασικές κοκκινιστές μελιτζάνες κατσαρόλας, τις συνδυάσαμε με καστανό ρύζι και το αποτέλεσμα μας πήγε πίσω σε εποχές, που η νοστιμιά του φαγητού απλωνόταν στα δροσερά πλακάκια της κουζίνας, με τα σχέδιά τους να ασκούν ιδιαίτερη έλξη στο παιδικό βλέμμα. Η τελευταία μπουκιά, ήταν η δύναμή μας!

Διαβάστε περισσότερα...

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Η ανάγκη μας για σοκολάτα, είναι μόνιμη! Η γεμάτη γεύση της, είναι συνυφασμένη με την τρυφερότητα και τη θαλπωρή. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια συνταγή, που να δημιουργεί εύκολα, απλά και γρήγορα, το αποτέλεσμα που αναζητάμε. Η συγκεκριμένη, συνδυάζει όλα τα παραπάνω, αξιοποιεί τη γλύκα των χουρμάδων, την ευελιξία του αβοκάντο, δεν έχει αλεύρι και προσφέρει τον πειρασμό της κουβερτούρας, κρυμμένο στη μαλακιά υφή των μπράουνις!

Της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS