Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Limoncello

Το limoncello είναι ένα λικέρ Ιταλικής προέλευσης, που φτιάχνεται από φλούδες λεμονιού, θεωρείται ιδιαίτερα χωνευτικό και γι' αυτό συνηθίζεται να το σερβίρουμε μετά το γεύμα. Παραδοσιακά, ιδίως στις ακτές της Αμάλφι, σερβίρεται παγωμένο, σε μικρά κεραμικά ποτηράκια. Εμείς μπορούμε να το απολαύσουμε με όποιο τρόπο μας αρέσει, όπως επίσης και να το προσθέσουμε στα γλυκά μας, για επιπλέον γεύση και άρωμα.

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Διαβάστε περισσότερα...

Μεζέδες για Ρακί

Στα ορεινά Ρεθύμνου, από όπου και κατάγομαι, συνηθίζουμε να πίνουμε ρακί από το πρωί ως το βράδυ. Βέβαια, την συνοδεύουμε πάντα από εκλεκτούς μεζέδες και προϊοντα της κρητικής γης. Επειδή οι καλές συνήθειες δεν περιορίζονται μόνο στις καλοκαιρινές μας διακοπές που βρισκόμαστε στην Κρήτη, κάθε φορά που έρχονται φίλοι στο σπίτι μας, τους υποδεχόμαστε με μεζέ και ρακί. Πάντα έχω στο ψυγείο γραβιέρα κρητική από την Τυροκομική Αμαρίου, συνήθως την παλαιωμένη που έχει μια πιο ιδιαίτερη γεύση και ένα βάζο με δαμάσκηνα και βερύκοκα ξυδάτα για να συνοδεύω το τυρί. Μετά την επισκεψή μου στο Φεστιβάλ Γεύσεων Ελλάδα Γεύσεις Γιορτής, συνοδεύω πλέον τα τυριά και τα αλλαντικά με την μαρμελάδα ντομάτας και την μαρμελάδα παντζάρι και πορτοκαλιού από την Δαρνάκων Γεύσεις, οι οποίες είναι τέλειο συνοδευτικό για πλατό τυριών και αλλαντικών. 

Διαβάστε περισσότερα...

Κρητικά Πασχαλινά Κουλουράκια

«Μα δεν είναι συνταγές για κουλούρια αυτές που κυκλοφορούν! Να βάλεις, αυτή που είναι Κρητική, την φτιάχνω κάθε χρόνο και είναι η Κ-Α-Λ-Υ-Τ-Ε-Ρ-Η», είπε η Αθηνά Βαβουράκη αλλά η συνταγή δεν είναι δικιά της. Είναι της μαμάς της, της κυρα-Αργυρώς! 

Διαβάστε περισσότερα...

Ρακόμελο

Αγγελικές Γεύσεις! Έτσι, λέγεται το μαγαζί στο Λουτράκι που μας χάρισε τη συνταγή από το ρακόμελο της Αμοργού και σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα τόσο να δοκιμάσετε να το φτιάξετε και μόνοι σας όσο και να επισκεφθείτε το μαγαζί για φαγητό αν ο δρόμος σας σάς βγάλει προς Λουτράκι μεριά. 

Το ρακόμελο Αμοργού είναι ένα ιδιαίτερο ρακόμελο, τελείως διαφορετικό από όσα έχετε δοκιμάσει ως τώρα με τη γεύση του τσαγιού και της μέντα να αφήνουν μια γλυκιά επίγευση. 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση