Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Limoncello

Το limoncello είναι ένα λικέρ Ιταλικής προέλευσης, που φτιάχνεται από φλούδες λεμονιού, θεωρείται ιδιαίτερα χωνευτικό και γι' αυτό συνηθίζεται να το σερβίρουμε μετά το γεύμα. Παραδοσιακά, ιδίως στις ακτές της Αμάλφι, σερβίρεται παγωμένο, σε μικρά κεραμικά ποτηράκια. Εμείς μπορούμε να το απολαύσουμε με όποιο τρόπο μας αρέσει, όπως επίσης και να το προσθέσουμε στα γλυκά μας, για επιπλέον γεύση και άρωμα.

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Διαβάστε περισσότερα...

Σπιτική υγρή βανίλια (vanilla extract)

Η υγρή βανίλια (vanilla extract), είναι εξαιρετικά πιο μυρωδάτη από αυτήν σε σκόνη και δίνει πολύ ιδιαίτερη και χαρακτηριστική γεύση στα γλυκά. Στην Ελλάδα, πωλείται σε μικρά μπουκαλάκια και είναι αδικαιολόγητα ακριβή. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε δικιά μας υγρή βανίλια, χρησιμοποιώντας το φασόλι της (vanilla bean). Αν σκεφτούμε οτι η τιμή 2 φασολιών στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον ίση με την τιμή 10 φασολιών από το εξωτερικό και οτι θα χρειαστούμε για γλυκά 2-3 φασόλια μόνο μέσα σε ένα χρόνο, τότε μας συμφέρει να αγοράσουμε μέσω internet και να την παρασκευάσουμε μόνοι μας με έναν πολύ απλό τρόπο. Προτιμείστε την αγορά της από κάποιο αγγλικό site και όχι αμερικάνικο, ώστε να σας έρθει με το ταχυδρομείο και όχι με επιβάρυνση courier.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS