Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Λεμοντσέλο

Λεμοντσέλο
Εύκολη

Το πιο γνωστό Ιταλικό λικέρ σε μια αυθεντική συνταγή από την κοστιέρα Αμαλφιτάνα, Νότια του Βεζούβιου. Εγώ αυτή την εποχή του χρόνου που τα λεμόνια είναι ζουμερά και μεγάλα, φροντίζω να φτιάχνω αρκετό για να έχω όλο το χρόνο.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 12:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε πολύ σχολαστικά τα λεμόνια.
    2. Βγάζουμε τη φλούδα από τα λεμόνια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο.
    3. Προσθέτουμε τη ρακί, κλείνουμε το βάζο και το φυλάμε σε σκοτεινό μέρος για 12 ημέρες κουνώντας το τακτικά.
    4. Σουρώνουμε το βάζο και πετάμε τα φλούδια.
    5. Σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό.
    6. Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    7. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ένα μείγμα μέσα στο άλλο και ως εκ θαύματος το λεμοντσέλο μας θα πάρει το χαρακτηριστικό γαλακτερό κίτρινο χρώμα του.

    Διάρκεια: 12 ημέρες

    Συστατικά:
    • 1,5 λίτρο ρακί (στην Ιταλία χρησιμοποιούν grappa)
    • Τα φλούδια από 12 λεμόνια
    • 2 1/2 φλιτζάνια νερό
    • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
    Μερίδες: 2 μπουκάλια των 750 ml.
    Πρόταση για Ποτό:
    • Όποιο Ιταλικό γεύμα κι αν επιλέξουμε, το λεμοντσέλο ταιριάζει καταπληκτικά.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
10  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση