Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Limoncello

Το limoncello είναι ένα λικέρ Ιταλικής προέλευσης, που φτιάχνεται από φλούδες λεμονιού, θεωρείται ιδιαίτερα χωνευτικό και γι' αυτό συνηθίζεται να το σερβίρουμε μετά το γεύμα. Παραδοσιακά, ιδίως στις ακτές της Αμάλφι, σερβίρεται παγωμένο, σε μικρά κεραμικά ποτηράκια. Εμείς μπορούμε να το απολαύσουμε με όποιο τρόπο μας αρέσει, όπως επίσης και να το προσθέσουμε στα γλυκά μας, για επιπλέον γεύση και άρωμα.

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Διαβάστε περισσότερα...

Λεμοντσέλο

Το πιο γνωστό Ιταλικό λικέρ σε μια αυθεντική συνταγή από την κοστιέρα Αμαλφιτάνα, Νότια του Βεζούβιου. Εγώ αυτή την εποχή του χρόνου που τα λεμόνια είναι ζουμερά και μεγάλα, φροντίζω να φτιάχνω αρκετό για να έχω όλο το χρόνο.

12:00 2 μπουκάλια των 750 ml. Διαβάστε περισσότερα...

Λικέρ ούζο

Συνήθως τα λικέρ απαιτούν πολύ χρόνο και μαεστρία. Εδώ όμως σας προτείνουμε ένα πολύ εύκολο λικεράκι με βάση το ούζο για μερακλήδες που αναζητούν αυτό το κάτι διαφορετικό! Και για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους!

Διαβάστε περισσότερα...

Λικέρ Κουκούτσια Βερύκοκο

Αν είστε κι εσείς από αυτούς που λατρεύουν τα βερύκοκα έχουμε καλά νέα: μπορείτε να μαζέψετε σε ένα βαζάκι τα κουκούτσια τους και να φτιάξετε λικεράκι για να τα χαρείτε όλο το χρόνο.

Μια συνταγή από το βιβλίο της Ευδοκίας Πατσιλινάκου, «Ηδύποτα Εξαιρετικά», Εκδ. Κέδρος

Διαβάστε περισσότερα...

Λικέρ Βερύκοκο

«Οργανώστε το δικό σας εργαστήριο μαγειρικής και δημιουργήστε “ηδύποτα εξαιρετικά“ για τους φίλους, που κάποιο βραδάκι θα εμφανιστούν απροειδοποίητα, έτσι... για να σας δουν.

Από το βιβλίο της Ευδοκίας Πατσιλινάκου,
«Ηδύποτα εξαιρετικά», εκδ. Κέδρος

Διαβάστε περισσότερα...

Λικέρ πορτοκαλιού

Για να έχετε κάθε στιγμή στο σπίτι σας ένα ποτό που αφήνει έντονα τη γεύση του πορτοκαλιού στο στόμα και έχει υπέροχο άρωμα. Χειμωνιάτικη και ξεχωριστή. Όπως το φτιάχνουν οι Γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας Σερρών «Η Γερακίνα».

Διαβάστε περισσότερα...

Ποτό κυδώνι

Η διαδικασία, μέχρι ένα σημείο, είναι σαν να φτιάχνεις γλυκό κυδώνι. Μετά μπαίνει το κονιάκ και το γλυκό μας παίρνει άλλη τροπή. Τον Νοέμβριο που τα κυδώνια είναι στο φόρτε τους, μπείτε στη διαδικασία για ένα ποτό που θα το χαίρεστε όλο το χειμώνα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ποτό με μούστο

Μούστος λέγεται ο χυμός των σταφυλιών που προκύπτει από το πάτημά τους σε πατητήρι. Γι’ αυτό, αν δεν έχουμε κάποιο γνωστό να μας τον προμηθεύσει, μπορούμε να τον αγοράσουμε κατευθείαν από τα πατητήρια.
Πετιμέζι όμως είναι το σιρόπι που προκύπτει από το βρασμό του μούστου (δηλαδή του χυμού των σταφυλιών). Στη συγκεκριμένη συνταγή που μας έδωσε ο Σύλλογος Γυναικών Νιγρίτας «Η Γερακίνα» χρησιμοποιούμε μούστο κι όχι πετιμέζι. Η διευκρίνηση για τους πιο αρχάριους.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση