Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ρακόμελο

Ρακόμελο
Πολύ εύκολη

Αγγελικές Γεύσεις! Έτσι, λέγεται το μαγαζί στο Λουτράκι που μας χάρισε τη συνταγή από το ρακόμελο της Αμοργού και σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα τόσο να δοκιμάσετε να το φτιάξετε και μόνοι σας όσο και να επισκεφθείτε το μαγαζί για φαγητό αν ο δρόμος σας σάς βγάλει προς Λουτράκι μεριά. 

Το ρακόμελο Αμοργού είναι ένα ιδιαίτερο ρακόμελο, τελείως διαφορετικό από όσα έχετε δοκιμάσει ως τώρα με τη γεύση του τσαγιού και της μέντα να αφήνουν μια γλυκιά επίγευση. 

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Bράζουμε σε κατσαρολάκι 1 φλ. νερό και ρίχνουμε μέσα μαύρο τσάι, μέντα, τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρύφαλλα και τον γλυκάνισο.
    2. Το αφήνουμε για 3-5 λεπτά και μετά σουρώνουμε. Κρατάμε την κανέλα, τον γλυκάνισο και τα γαρύφαλλα για να τα ρίξουμε μετά στο μπουκάλι με το ρακόμελο.
    3. Σε ένα ξεχωριστό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να γίνει ρευστό (όχι όμως να βράσει).
    4. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ρακί σε ΣΙΓΑΝΗ φωτιά.
    5. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι (μην αρπάξουμε και καμιά φωτιά) καιπροσθέτουμε το ζεστό μέλι και το αφέψημα.
    6. Πίνεται ζεστό ή κρύο και διατηρείται σε γυάλινο μπουκάλι.

     

    Συστατικά:
    • 1 φακελάκι μαύρο τσάι
    • Μέντα
    • 1-2 ξυλαράκια κανέλας
    • 8-10 γαρύφαλλα
    • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
    • 1 λίτρο ρακί
    • 1/2 κιλό μέλι
    Tip:
    • Ίσως χρειαστεί να το σουρώσουμε αφού το τσάι και η μέντα μπορεί να αφήσουν κατακάθι.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
5  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση