Σπαγγέτι με Λαχανικά, Σησάμι & Ταχίνι
Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα, που συνδυάζει με πρωτότυπο τρόπο τα υλικά της, φτάνοντας σε ένα νοστιμότατο αποτέλεσμα. Ιδανική και σε περιόδους νηστείας!
Εκτέλεση - Directions
- Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο σησαμέλαιο και μαραίνουμε το πράσο και το καρότο.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά, ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθούν καλά και να ιδρώσουν, χωρίς όμως να ψηθούν και να χάσουν το χρώμα τους.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και κύμινο και προσθέτουμε το σπαγγέτι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας καβουρδισμένο σησάμι, μαϊντανό και μια κουταλιά ταχίνι πάνω από τα μακαρόνια σε κάθε πιάτο.
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 200 γρ. μπρόκολο, σε πολύ μικρές τούφες
- 200 γρ. κουνουπίδι, σε πολύ μικρές τούφες
- 2 καρότα, λεπτοκομμένα
- 1 πράσο, σε λεπτές φέτες (το άσπρο μόνο)
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- Σησαμέλαιο 100 γρ.
- Μακεδονικό ταχίνι
- Καβουρδισμένο σησάμι
- Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Η συνταγή είναι από το blog του Ευτύχη Μπλέτσα
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Ζυμαρικά