Σπαγγέτι με πικάντικο λάδι
Ελαφρύ, ανοιξιάτικο, υπερνόστιμο πιάτο ζυμαρικών, φθηνό και γρήγορο, αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα βράδυ καθημερινής στο σπίτι.
Εκτέλεση - Directions
- Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente (όσο χρόνο γράφει το κουτί), σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
- Παράλληλα, ανακατεύουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο με το μαϊντανό, το θυμάρι, την πιπερίτσα, λίγο αλάτι και πιπέρι, σ' ένα μικρό τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το λάδι και ανακατεύουμε για 3-5', μέχρι να αρωματισθεί το λάδι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πριν μαγειρευτεί.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σ' ένα μπολ σερβιρίσματος.
- Περιχύνουμε το λάδι με τα αρωματικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
- Βάζουμε στα πιάτα μας τις φέτες ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, από πάνω τα ζυμαρικά και σερβίρουμε
- 250 γρ. σπαγγέτι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή μια πρέζα ξερό
- 2 ώριμες ντομάτες (κομμένες στα 4 η κάθε μια)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διάρκεια:
00:20
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
2 άτομα
Κατηγορία
Ζυμαρικά
Ετικέτες