Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπαγγέτι με πικάντικο λάδι

Σπαγγέτι με πικάντικο λάδι
Πολύ εύκολη

Ελαφρύ, ανοιξιάτικο, υπερνόστιμο πιάτο ζυμαρικών, φθηνό και γρήγορο, αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα βράδυ καθημερινής στο σπίτι.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:20
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente (όσο χρόνο γράφει το κουτί), σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
    2. Παράλληλα, ανακατεύουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο με το μαϊντανό, το θυμάρι, την πιπερίτσα, λίγο αλάτι και πιπέρι, σ' ένα μικρό τηγάνι.
    3. Ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το λάδι και ανακατεύουμε για 3-5', μέχρι να αρωματισθεί το λάδι.
    4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πριν μαγειρευτεί.
    5. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σ' ένα μπολ σερβιρίσματος.
    6. Περιχύνουμε το λάδι με τα αρωματικά και ανακατεύουμε.
    7. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
    8. Βάζουμε στα πιάτα μας τις φέτες ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, από πάνω τα ζυμαρικά και σερβίρουμε
    Συστατικά:
    • 250 γρ. σπαγγέτι
    • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
    • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή μια πρέζα ξερό
    • 2 ώριμες ντομάτες (κομμένες στα 4 η κάθε μια)
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 2 άτομα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
4  ψήφοι
©Lovecooking.gr