Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ζυμαρικά Αλφρέντο - Healthy Vegan Alfredo Pasta

Ζυμαρικά Αλφρέντο - Healthy Vegan Alfredo Pasta
Εύκολη

Ο Αλφρέντο, ήταν ένας ξακουστός και εκκεντρικός εστιάτορας στη Ρώμη, που φιλοξενούσε διάσημους καλοφαγάδες στο μαγαζί του. Το πιάτο αυτό φέρει το όνομά του και αρκετή από την εκκεντρικότητά του, σε αυτή τη χορτοφαγική εκδοχή του.

της Βίκυς Χριστοπούλου 

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:40
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε σε καρέ το κρεμμύδι και το κουνουπίδι σε μπουκετάκια.
    2. Τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα μαζί με μια πρέζα αλάτι, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
    3. Προσθέτουμε λίγο νερό, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
    4. Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ και στο νερό τους βράζουμε τον αρακά.
    5. Όταν είναι έτοιμος, τον βγάζουμε από το νερό και τον αφήνουμε στην άκρη, κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό.
    6. Βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
    7. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας στο μπλέντερ (εκτός του αρακά) και τα πολτοποιούμε, μαζί με μισό φλιτζάνι νερό από αυτό που έβρασαν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό.
    8. Μεταφέρουμε τη σάλτσα μας σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με τον αρακά και τα ζυμαρικά.
    9. Σερβίρεται ζεστό.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

    1. Dice the onion and cut the cauliflower into florets.
    2. Sauté them in a sauce pan with the olive oil and a pinch of salt on medium heat until they are lightly colored.
    3. Add a little boiled water, close the lid and boil until they are soft. It should only take about 15′.
    4. Strain the veggies and move them to the blender.
    5. Boil the peas in the same water and when it’s ready, strain and keep a cup of the water.
    6. Prepare your pasta according to the instructions on the package.
    7. Add all the rest of the ingredients in the blender with the veggies plus half the cup of the saved water and pulse until everything is creamy. If necessary, add the rest of the water.
    8. Mix this delicious creamy sauce with the boiled peas and the pasta of your choice and enjoy while it’s still warm.
    Συστατικά:
    • 1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής μας
    • 1 μικρό κρεμμύδι
    • ½ κουνουπίδι
    • ½ φλ. ωμά κάσιους
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • ½ κ.γ. τριμμένο εστραγκόν
    • ½ φλ. αρακά
    • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
    • αλάτι
    • λευκό πιπέρι

    - - - - - - - - -

    • 500 g pasta, preferably whole wheat or gluten free
    • 1 small onion
    • 2 tbsp olive oil
    • ½ cauliflower
    • ½ cup raw cashews
    • 1 garlic clove
    • 2 tbsp lemon juice
    • ½ tsp dried tarragon
    • ½ cup peas
    • 2 tbsp nutritional yeast
    • salt to taste
    • white ground pepper
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 3
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
15  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή