Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπαγγέτι με μπρόκολο

Σπαγγέτι με μπρόκολο
Εύκολη

Το αγαπημένο λαχανικό του χειμώνα, μαγειρεμένο με ζυμαρικά που αγαπάμε όλοι, ανεβάζει τη διατροφική αξία του γεύματος μας και δίνει χρώμα στο πιάτο μας

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:40
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και τα βράζουμε για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς (al dente).
    2. Σουρώνουμε το μπρόκολο και στο ίδιο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
    3. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το μπρόκολο.
    4. Λίγο πριν ροδίσει το μπρόκολο προσθέτουμε τα τοματίνια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1' ακόμα.
    5. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και την μουστάρδα, αλατίζουμε και σβήνουμε το μάτι μόλις πάρει μια βράση.
    6. Χωρίς να σουρώσουμε τα μακαρόνια, με τη βοήθεια μιας πιρούνας, μεταφέρουμε τα μακαρόνια με όσο νερό έχουν πάνω τους στο τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρώς.
    7. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για λίγο για να απορροφήσει τα υγρά του και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πολλή όρεξη!
    Συστατικά:
    • 1 μικρό μπρόκολο
    • 500 γρ. σπαγγέτι Fytro Silueta
    • 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
    • 10 τοματίνια τεμαχισμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 3 - 4
    Tip:

    Αν δεν έχουμε μουστάρδα Dijon, μπορούμε να βάλουμε όποια μουστάρδα έχουμε διαθέσιμη και να προσθέσουμε στη συνταγή μας 1 σφηνοπότηρο λευκό κρασί για να σβήσουμε τα λαχανικά μετά το σοτάρισμα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
18  ψήφοι
©Lovecooking.gr