Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ζυμαρικά με ραγού μανιταριών (vegan)

Ζυμαρικά με ραγού μανιταριών (vegan)
Εύκολη

Ένα πολύ νόστιμο και ενδιαφέρον πιάτο ζυμαρικών με πρωταγωνιστές τα μανιτάρια και τα κολοκύθια!

της Χριστίνας Κούλη

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
    2. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, με ελάχιστο λάδι ώστε να μην κολλήσουν.
    3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    4. Περνάμε τα μανιτάρια από το μούλτι ή το μπλέντερ, μέχρι να έχουν την όψη του κιμά (αφήνουμε επίτηδες κάποια κομμάτια μεγαλύτερα, για περισσότερο ενδιαφέρουσα υφή).
    5. Κόβουμε τα κολοκύθια σε κύβους.
    6. Σε μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
    7. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα κολοκύθια και μετά από 1' τα μανιτάρια.
    8. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σκόρδο και αλατίζουμε.
    9. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα ντοματάκια, το βασιλικό, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
    10. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    11. Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη, την απλώνουμε πάνω στα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως.
    12. Πασπαλίζουμε με τυρί, διατροφική μαγιά ή ξηρούς καρπούς χτυπημένους σε μούλτι με μυρωδικά.
    Συστατικά:
    • 1 πακέτο spaghetti (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας ή και χωρίς γλουτένη)
    • 1 μικρό πακέτο μανιτάρια
    • 2 μικρά κολοκύθια
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 κρεμμύδι
    • 3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες ή ​1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα​
    • 1 κ.γ​.​ ν​τοματοπελτέ
    • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • λίγα φύλλα βασιλικό
    • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
    • ½ κ.γ. κανέλα
    • ¼ κ.γ. μαύρη ζάχαρη
    • ½ φλ. κρασί
    • αλάτι, πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
12  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση