Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Vegan pesto

Vegan pesto
Πολύ εύκολη

Οι Ρωμαίοι συνήθιζαν να λιώνουν σκόρδο και να το ανακατεύουν με διάφορα μυρωδικά εποχής και τυρί. Οι σύγχρονοι Ιταλοί μας έδωσαν την pesto με βασιλικό. Εμείς την προτείνουμε χωρίς τυρί, για τους φίλους μας τους vegan, αλλά και για όσους προτιμούν κάτι πιο ελαφρύ, νηστεύουν, έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή απλά θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:20
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
    2. Στο μεταξύ, σε μπλέντερ, βάζουμε το βασιλικό (καλά στεγνωμένο) και πολτοποιούμε μαζί με λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το λεμόνι. Άν έχουμε γουδί και χρόνο, το προτιμάμε σαν μέθοδο πολτοποίησης.
    3. Έπειτα, προσθέτουμε τον κουκουναρόσπορο (αν θέλουμε κρατάμε λίγο για γαρνιτούρα), και μετά τη διατροφική μαγιά και το λάδι εναλλάξ.
    4. Δοκιμάζουμε για αλάτι και οξύτητα και αφήνουμε στην άκρη.
    5. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε με την pesto και σερβίρουμε αμέσως.
    Συστατικά:
    • 2 φλ. φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό (μόνο τα φύλα)
    • ½ φλ. κουκουναρόσπορο
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • ¾ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • ½ φλ. διατροφική μαγιά (τη μισή ποσότητα αν είναι σε σκόνη)
    • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
22  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση