Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Γεμιστά μύδια

Γεμιστά μύδια
Πολύ δύσκολη

Ένας μεζές για την Καθαρά Δευτέρα κερασμένος από τον Ανέστη Μπαμπατζινόπουλο για να τη συνδυάσουμε με ούζο ή τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ! 

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Πολύ δύσκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και τα αχνίζουμε ελαφρώς για να ανοίξουν.
    2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση στο τηγάνι ώστε να μαραθεί το κρεμμύδι και το μείγμα να αποκτήσει συνοχή.
    3. Ακολούθως γεμίζουμε τα μύδια με μικρό κουταλάκι και τα κλείνουμε προσεκτικά για να μην ξεκολλήσουν. 
    4. Τα δένουμε  με ένα μικρό σπάγκο και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Προσοχή: Εδώ  χρειάζεται ένα καπάκι να πιέζει τα μύδια!
    5. Όταν βάλουμε την κατσαρόλα  στη φωτιά προσθέτουμε λίγο νερό και λίγο λάδι ώστε να σκεπάσει τα μύδια. 
    6. Βράζουμε σε φωτιά δυνατή και μετά χαμηλώνουμε.
    7. Όταν τελειώσει η διαδικασία τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο.
    8. Την επόμενη μέρα με λεμόνι μπορούμε να τα απολαύσουμε και με ούζο αλλά και με τσίπουρο.
    Συστατικά:
    • 1-1,5 κιλό μύδια
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • ρύζι
    • ελαιόλαδο
    • κουκουνάρι
    • σταφίδα μαύρη
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Πρόταση για Ποτό:
    • Ούζο και τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ! Στο μεγάλο δίλημμα ούζο ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, βαθύς γνώστης της απόσταξης, μας προτείνει και τα δύο τονίζοντας ότι το κάθε ποτό χρειάζεται τον συνδυασμό με τον κατάλληλο μεζέ ή έδεσμα.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση