Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Γαρίδες στο BBQ μαριναρισμένες με κρασί και λάιμ

Γαρίδες στο BBQ μαριναρισμένες με κρασί και λάιμ
Μέτρια

Οι μαριναρισμένες γαρίδες τραβάν όλη τη νοστιμιά από το κρασί και το λάιμ και γίνονται ένας εξαιρετικός μεζές για το Κυριακάτικο barbeque.

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ανακατεύουμε ελαιόλαδο, λευκό κρασί, σκόρδο, μαϊντανό και σπασμένο κόκκινο πιπέρι σ' ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
    2. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζουμε κέλυφος και κεφάλι και με ένα πολύ μυτερό μαχαίρι τις χαράζουμε στην πλάτη.
    3. Τις ρίχνουμε μέσα στη μαρινάδα που έχουμε στο μπολ, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε για 30 λεπτά.
    4. Έχουμε ετοιμάσει τη φωτιά στο μπάρμπεκιου η οποία πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή.
    5. Περνάμε τις γαρίδες σε σουβλάκια και ψήνουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
    6. Ραντίζουμε τις γαρίδες με λάιμ, με την υπόλοιπη μαρινάδα και σερβίρουμε.
    • Διάρκεια: μαγείρεμα 4 λεπτά, μαρινάρισμα 1 ½ ώρα
    Συστατικά:
    • 20 μεγάλες γαρίδες με το κέλυφος
    • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • ¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • ½ κουταλάκι μπούκοβο (σπόροι καυτερής πιπεριάς)
    • Χυμό από 2 λάιμ
    Μερίδες: 10
    Πρόταση για Ποτό:
    • Ένα chardonnay είναι η πρότασή μας για να συνοδέψουμε τις γαρίδες μας.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση