Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ταϊλανδέζικες γαρίδες με κάρι

Ταϊλανδέζικες γαρίδες με κάρι
Μέτρια

Η εξωτική ταϊλανδέζικη κουζίνα έρχεται εύκολα και γρήγορα να μοσχοβολήσει το σπίτι μας. Δοκιμάστε τη!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:25
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    2. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
    3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
    4. Προσθέτουμε το κάρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
    5. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
    6. Προσθέτουμε το γάλα, το ζωμό και τη ζάχαρη.
    7. Περιμένουμε μέχρι να πάρουν βράση.
    8. Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
    9. Βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
    10. Μεταφέρουμε το φαγητό μας σ' ένα βαθύ μπολ και το σερβίρουμε πάνω σε ρύζι basmati.
    11. Πασπαλίζουμε τον μαϊντανό.
    Συστατικά:
    • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
    • 1 ½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
    • 2 κουταλιές της σούπας κάρι
    • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
    • 1 φλιτζάνι γάλα
    • 2 κουταλάκια ζάχαρη
    • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ντοματάκια
    • 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
    • ½ φλιτζάνι μαϊντανό
    • Ροδέλες λεμονιού
    Μερίδες: 6
    Πρόταση για Ποτό:
    • Ένα ροζέ Αιγιωργήτικο ταιριάζει πολύ με το κάρι λόγω της φρουτώδους γεύσης του.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
2  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση