Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Zero-Waste ζωμός λαχανικών

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να χρησιμοποιούμε σπιτικό ζωμό λαχανικών στο μαγείρεμα; Ναι, να τον φτιάξουμε με μηδενικά έξοδα!
Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή ένα άρθρο που διάβασα σχετικά με το zero waste living, ξεκίνησα να κρατάω τις φλούδες ή τα άχρηστα κομμάτια λαχανικών, κάθε φορά που προετοίμαζα τα λαχανικά μου για οποιαδήποτε συνταγή. Αντί δηλαδή να τα αντιμετωπίσω σαν σκουπίδια, συλλέγω όλα τα περισσεύματα βάζοντάς τα σ' ένα βάζο στην κατάψυξη. Όταν συγκεντρωθεί μια σημαντική ποσότητα, τα "σκουπίδια" μετατρέπονται σε έναν υγιεινό και ανέξοδο ζωμό λαχανικών! Με αυτόν τον τρόπο, προσέχω την υγεία μου, την οικονομία μου και προστατεύω το περιβάλλον που ζω!

της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...

Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής

Λίγα λόγια για το Εργαστήρι

"Πυξίδα έχουμε την αγάπη για ζωή. Σκοπός μας η προώθηση της υγείας, της ευεξίας και του απλού τρόπου ζωής."
Το Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής γεννήθηκε αυθόρμητα, μέσα από το πάθος μου για τη μετάδοση των γνώσεων και εμπειριών και εξελίσσεται διαρκώς με νέες ιδέες και συνεργασίες. Μέσα από αυτό δημιουργώ και εξελίσσομαι.

Με πυρήνα την επιστήμη της διατροφής διοργανώνονται σεμινάρια, εργαστήρια, δράσεις για παιδιά και μεγάλα παιδιά, συλλογικά δείπνα, ομάδες ιδιαίτερης φροντίδας (διαχείρισης βάρους, θηλασμού) και άλλα.
Ταυτόχρονα, η εξατομικευμένη παρακολούθηση για κλινικές και φυσιολογικές καταστάσεις, αποτελεί το βασικό κομμάτι όπου η υγεία του ανθρώπου σαν σύνολο είναι η προτεραιότητά μου.
Σας περιμένω να γνωριστούμε από κοντά!
Σοφία Κανέλλου - Διαιτολόγος/Διατροφολόγος MSc


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2016-2017

Θεωρητικά Σεμινάρια

1/10/2016 - Χορτοφαγική Διατροφή
Τα οφέλη της και τα σημεία που χρειάζονται προσοχή. Ο μύθος της πρωτείνης­ "αν δεν είναι κρέας, δεν είναι φαί". Βιταμίνη Β12 και ανάγκες σε όλα τα θρεπτικά συστατικά. Στο πρακτικό μέρος θα ετοιμάσουμε εδέσματα επί τόπου.
ΑΘΗΝΑ: Δέντρο Gallery, Loukoumi #10, πλατεία Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: 10:00-13:00
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: 13:30-15:30
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Σοφία Κανέλλου
ΚΟΣΤΟΣ: 50 €
ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ: 40 € (ΕΩΣ 15/9)

2/11/2016 - Διατροφή για τη γυναίκα στην εμμηνόπαυση
Γυναίκες εν δράση, ρομαντικές και. .. μυστηριώδεις, σοφές, συναισθηματικές και πάνω απ' όλα, όλες με ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις. Χωρίς χοληστερίνη, οστεοπόρωση, κατάθλιψη, περιττά κιλά.
ΣΑΡΩΝΙΔΑ: Λεωφ. Σαρωνίδας 44
ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 19:00-21:00
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Σοφία Κανέλλου
ΚΟΣΤΟΣ: 20 €

30/11/2016 - Ζάχαρη, mon amour!
Γιατί κάνει τόσο κακό; Και πόσο κακό; Τι εναλλακτικές έχω; Γλυκαντικά φυσικά και τεχνητά. Ότι πρέπει να ξέρω για να μη στερούμαι τις μικρές απολαύσεις.
ΑΘΗΝΑ: Δέντρο Gallery, Loukoumi #10, πλατεία Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι
ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 19:00-21:00
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Σοφία Κανέλλου
ΚΟΣΤΟΣ: 15 €

18/1/2017 - Αθλητική Διατροφή
Πρωτόκολλα για πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της άθλησης και της προπόνησης. Συμπληρώματα και ουσίες, πότε, γιατί και αν.
ΣΑΡΩΝΙΔΑ: Λεωφ. Σαρωνίδας 44
ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 20:00-21:30
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Σοφία Κανέλλου
ΚΟΣΤΟΣ: 20 €

8/2/2017 - Τα 5 τρόφιμα κλειδιά
Αναλυτικές οδηγίες προς ... ναυτιλλομένους για τα όσπρια, τα δημητριακά, τα φρούτα, τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς.
ΣΑΡΩΝΙΔΑ: Λεωφ. Σαρωνίδας 44
ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 19:00-21:00
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Σοφία Κανέλλου
ΚΟΣΤΟΣ: 20 €

 

Πρακτικά Εργαστήρια

15-16/10/2016 - Ζυμωτό ψωμί με προζύμι
Παρασκευή ψωμιού με παραδοσιακή πpοζύμη στον ξυλόφουρνο. Θεωρητικό και πρακτικό μέρος, σημειώσεις, έτοιμο καpβελάκι και προζύμι για το σπίτι.
ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ: Σαρωνικού 50
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 1ο Τμήμα-15/10: 17:00-19:00 - 2ο Τμήμα-16/10: 12:00-14:00
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: 13:30-15:30
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Σοφία Κανέλλου
ΚΟΣΤΟΣ: 25 €
ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ: 20 € (ΕΩΣ 8/10) - Περιορισμένες συμμετοχές

3/12/2016 - Γλυκά χωρίς ζάχαρη
Παρασκευή και γευσιγνωσία γλυκών φτιαγμένων με αγάπη, το πιο γλυκό συστατικό. Πάρτε ιδέες και όχι κιλά!
ΑΘΗΝΑ: Αγνάντων 18, Άνω Πετράλωνα (όπισθεν καφενείου Κρίκος)
ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 17:00-19:00
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ: Σοφία Κανέλλου & Ζαννής Ζουγανέλης
ΚΟΣΤΟΣ: 20 €

13/5/2017 - Γιαούρτι & προϊόντα ζύμωσης
Φυτικό και ζωικό γιαούρτι, και τα πιο ευεργετικά προϊόντα ζύμωσης για την ενίσχυση της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου.
ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ: Σαρωνικού 50
ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 12:00-14:00
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Σοφία Κανέλλου
ΚΟΣΤΟΣ: 15 €

17/6/2017 - Βότανα: περισυλλογή & διαχείριση
Τα πιο κοινά μεσογειακά βότανα στο κτήμα, ότι πρέπει να ξέρω. Περιλαμβάνεται συλλογικό ελαφρύ γεύμα στο παραδοσιακό πέτρινο σπίτι. Μην ξεχάσετε το μαγιό σας!
ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ: Σαρωνικού 50
ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 12:00-14:00
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Σοφία Κανέλλου  - Περιορισμένες συμμετοχές
ΚΟΣΤΟΣ: 15 €

 

Παράλληλες Δραστηριότητες

Έναρξη 1/10/2016 - Θεατρικό παιχνίδι - NUTRοπία!
Ειδικά διαμορφωμένα θεατρικά και ομαδικά παιχνίδια με σκοπό να δώσουν στα παιδιά τις πρώτες σωστές βάσεις στο θέμα της διατροφής.
Παίζοντας, μαθαίνουν για τις καλές και τις λιγότερο καλές διατροφικές επιλογές, τις ομάδες τροφίμων, το σωστό σχεδιασμό των γευμάτων, μαγειρεύουν και κάνουν εκπαιδευτικές επισκέψεις. Για παιδιά 6-11 ετών.
ΣΑΡΩΝΙΔΑ: Λεωφ. Σαρωνίδας 44
ΗΜΕΡΑ & ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κάθε Σάββατο 17:00-18:30
ΥΠΕΥΘΥΝΗ: Σοφία Κανέλλου
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Μαριάννα Μαλλιαρουδάκη

ΚΟΣΤΟΣ: 40 € / Μήνα (εγγραφές όλο το Σεπτέμβρη)

Έναρξη 5/10/2016 - Ομάδα διατροφικής υποστήριξης
Τεχνικές τροποποίησης της συμπεριφοράς και διαχείρισης του βάρους, στο πλαίσιο της ομαδικής εργασίας και αλληλοϋποστήριξης. Στόχος η ομαλή αλλαγή των διατροφικών συνηθειών.
Η παρακολούθηση όλων των θεωρητικών σεμιναρίων του εργαστηρίου είναι δωρεάν.
ΣΑΡΩΝΙΔΑ: Λεωφ. Σαρωνίδας 44
ΗΜΕΡΑ & ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κάθε Τετάρτη 18:00-19:30 για 12 συναντήσεις
ΥΠΕΥΘΥΝΗ: Σοφία Κανέλλου
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Ίριδα Σουλαϊδοπούλου

ΚΟΣΤΟΣ: 60 € / Μήνα (προεξόφληση 3μήνου: 160 €)

 

Λίγα λόγια για εμάς

Σοφία Κανέλλου
Απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακές σπουδές στη χορτοφαγική διατροφή στο τμήμα Ιατρικής του Πολυτεχνείου της Ανκόνα, Ιταλία. Εκπαίδευση στη βοτανοθεραπεία, τη φυσική θεραπευτική (Expert level Kousmine Method), την ορθομοριακή διατροφή, τη βιολογική καλλιέργεια. Αρθρογράφος και εισηγήτρια σε σεμινάρια και μαθήματα διατροφής στην Ελλάδα και Ιταλία. Ιδρύτρια του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής.

Ίριδα Σουλαϊδοπούλου
Απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακές σπουδές στην αθλητική διατροφή στο τμήμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Αθήνα.

Ζαννής Ζουγανέλης
Ενασχόληση με τη μαγειρική και ιδεατής συνταγών χωρίς γλουτένη, ζάχαρη, ζωικά προϊόντα. Blogger και γνώστης των προϊόντων της αγοράς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.siniditidiatrofi.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση