Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μαγειρίτσα χορτοφαγική

Μαγειρίτσα χορτοφαγική
Εύκολη

Η μαγειρίτσα, μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη σούπα, είναι απολαυστική ακόμα και τις ημέρες που δεν ισχύουν τα έθιμα του Πάσχα. Η φίλη μας η Jeeval Μαργαρίτα, μας έστειλε τη χορτοφαγική της εκδοχή, που είναι πολύ πιο υγιεινή και γι αυτό την προτιμάμε! Την ευχαριστούμε πολύ!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:10
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα μανιτάρια και το μαρούλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
    2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια με τα μανιτάρια.
    3. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τον άνηθο με το μαρούλι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να μαραθούν κι αυτά.
    4. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει να βράζει το νερό (για 8-9 πιάτα σούπας), μαζί με το αλάτι.
    5. Προσθέτουμε το βραστό νερό στα σοταρισμένα λαχανικά και αφήνουμε να βράσει για 15-20' ακόμα.
    6. Προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά, χωρίς να διακόψουμε το βρασμό.
    7. Όταν το ρύζι μας είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα πάνω στο ζεστό μάτι.
    8. Για το αβγολέμονο*, χτυπάμε το αβγό, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού σιγά-σιγά και μόλις φουσκώσει το μείγμα μας, ρίχνουμε με μια κουτάλα 2-3 δόσεις από το ζωμό της σούπας, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα μας και πάλι σιγά-σιγά στην κατσαρόλα, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε.

    *Αν θέλουμε να αποκλείσουμε στη συνταγή μας τα ζωικά παράγωγα, έχουμε 2 λύσεις για το αβγολέμονο:
    - Αντικαθιστούμε το αβγό με 2 κ.σ. ταχίνι, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία.
    - Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στο τέλος του μαγειρέματος και αντί του αβγολέμονου, χτυπάμε 1½ κ.σ. corn flour με 5 κ.σ. από το ζουμί της σούπας μας και το περιχύνουμε στη μαγειρίτσα.

    Συστατικά:
    • 7 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 1½ φλ. ψιλοκομμένα μανιτάρια (λευκά και πλευρώτους)
    • 1 μέτριο σε μέγεθος μαρούλι
    • ¾ φλ. ρύζι καρολίνα
    • ¾ φλ. ελαιόλαδο
    • 1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
    • αλάτι

    Για το αβγολέμονο

    • 1 μέτριο σε μέγεθος λεμόνι (το χυμό του)
    • 1 μεγάλο αβγό (ή ταχίνι ή corn flour)
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 6 - 8
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
4  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση