Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σούπα κουνουπιδιού με γλυκοπατάτα και κάρυ

Σούπα κουνουπιδιού με γλυκοπατάτα και κάρυ
Εύκολη

Ένας διαφορετικός τρόπος ν' απολαύσουμε το κουνουπίδι. Ιδανική συντροφιά για τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια!

της Χριστίνας Κούλη

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε το κουνουπίδι (έχοντας αφαιρέσει τα φύλλα), το καρότο και τη γλυκοπατάτα σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι​, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5'. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 1-2'.
    3. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, το καρότο και τη γλυκοπατάτα.
    4. ​Μετά από 2' σβήνουμε ​με το κρασί.
    5. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το κάρυ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
    6. Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να ​ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει βελουτέ.
    7. Σερβίρουμε σε πιάτο, πασπαλί​ζουμε με καπνιστή πάπρικα και απολαμβάνουμε!
    Συστατικά:
    • 1​ ​κουνουπίδι
    • 1 καρότο
    • 1 μικρή γλυκοπατάτα
    • 1 κρεμμύδι ξερό
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
    • 1 λίτρ​ο νερό
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1½ κ.γ. κάρυ
    • αλάτι
    • καπνιστή πάπρικα για πασπάλισμα (προαιρετικά)
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
22  ψήφοι
©Lovecooking.gr