Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντοματόσουπα!

Ντοματόσουπα!
Πολύ εύκολη

Μια πανεύκολη σούπα, με βασικό συστατικό της την αγαπημένη μας ντομάτα! Με τη συνοδεία των απαραίτητων μυρωδικών ή μπαχαρικών, καταφέρνει πάντοτε να αποζημιώνει γευστικά, απολαμβάνοντάς την κρύα το καλοκαίρι ή καυτή το χειμώνα!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00.40
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια σοτάρουμε μαζί και το σκόρδο.
    2. Αν έχουμε κονκασέ ή φρέσκιες ντομάτες, τις περνάμε από το multi και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό. Αν έχουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, απλά τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας.
    3. Όταν πάρει μια βράση, προσθέτουμε το πλιγούρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, για περίπου μισή ώρα.
    4. Η σούπα μας είναι έτοιμη όταν το πλιγούρι έχει φουσκώσει και έχει δέσει η ντομάτα.
    5. Γαρνίρουμε με βασιλικό ή δυόσμο (ανάλογα τη σάλτσα μας) και αν θέλουμε συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πικάντικη φέτα αμυγδάλου. Καλή μας όρεξη!
    Συστατικά:
    • 300 ml σπιτική σάλτσα ντομάτας ή μια συσκευασία ντομάτα κονκασέ ή 3 ώριμες ντομάτες
    • ½ φλ. πλιγούρι fytro
    • 5 φλ. νερό
    • 1 κρεμμύδι
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 πρέζα καστανή ζάχαρη fytro
    • 3 σταγόνες υγρό καπνό (προαιρετικά)
    • αλάτι
    • πιπέρι ή πιπέρι καγιέν
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
    Tip:

    Αν από προηγούμενο γεύμα μας περίσσεψε σάλτσα ντομάτας, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στη σούπα μας και έτσι να κάνουμε οικονομία, χωρίς να πετάμε φαγητό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
18  ψήφοι
©Lovecooking.gr