Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Βελούδινη πατατόσουπα!

Βελούδινη πατατόσουπα!
Μέτρια

Μια ιδιαίτερη βελουτέ σούπα, που θα μας ζεστάνει και θα μας μαλακώσει με την υπέροχη γεύση της!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:30
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο για 30'-40'.
    2. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να τις ξεφλουδίσουμε.
    3. Τις περνάμε από τρυπητό ή τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο.
    4. Βάζουμε τις λιωμένες πατάτες σε κατσαρόλα και τις ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας σιγά σιγά το φυτικό γάλα και ανακατεύοντας συνέχεια.
    5. Όταν η υφή τους είναι αρκετά μαλακιά, προσθέτουμε το κύμινο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    6. Σ' ένα τηγάνι, σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και στο τέλος το σκόρδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
    7. Αν έχουμε απλό μπλέντερ:
    8. Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ το νερό, τη διατροφική μαγιά, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το χυμό λεμονιού.
    9. Μεταφέρουμε το χτυπημένο μείγμα του αλευριού σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθεί και να αρχίσει να βράζει.
    10. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι.
    11. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις πατάτες.
    12. Μ' ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε καλά, μέχρι να αποκτήσουμε μια πηκτή και κρεμώδη σούπα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο φυτικό γάλα ακόμα ή λίγο νερό).
    13. Βράζουμε για 5-10' ακόμα και σερβίρουμε.
    14. Αν έχουμε μπλέντερ τύπου Vitamix:
    15. Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ το νερό, τη διατροφική μαγιά, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το χυμό λεμονιού.
    16. Ρίχνουμε το ταχίνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1' ακόμα.
    17. Επειδή στο container μας δεν χωράει όλη η ποσότητα της τελικής σούπας, χωρίζουμε το χτυπημένο μείγμα μας προσωρινά σε 2 μέρη και χτυπάμε κάθε μέρος με το μισό κρεμμύδι και τις μισές πατάτες για 3-4' και σερβίρουμε αμέσως.
    18. Γαρνίρουμε με καπνιστή πάπρικα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

     

    Βασισμένη σε συνταγή του one green planet.

    Συστατικά:
    • 2 κιλά πατάτες
    • 2 φλ. φυτικό γάλα
    • 4 κ.σ. λάδι
    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • 1 κ.σ. ταχίνι
    • 1 φλ. νερό
    • ¼ φλ. διατροφική μαγιά
    • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
    • 1 κ.σ. αλεύρι
    • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
    • ½ κ.γ. κύμινο
    • καπνιστή πάπρικα
    • αλάτι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 6
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
6  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση