Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ονειρεμένη κολοκυθόσουπα

Ονειρεμένη κολοκυθόσουπα
Εύκολη

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό, από τη βελούδινη αίσθηση και τη γλυκιά γεύση μιας κολοκύθας. Με λίγα μπαχαρικά και απλά υλικά, μπορούμε να έχουμε ένα εξαίρετο πρώτο πιάτο ή ένα ελαφρύ και χουχουλιάρικο βραδινό, βλέποντας κάποια ταινία!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:15
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε την κολοκύθα, την κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους της.
    2. Την τεμαχίζουμε σε μεγάλους κύβους και τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
    3. Περιχύνουμε τους κύβους με το αραχιδέλαιο ή με το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
    4. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.
    5. Παράλληλα, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν, αλλά να μην πάρουν χρώμα. Τελευταία ρίχνουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε λίγο ακόμα.
    6. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15'.
    7. Βγάζουμε τους κύβους της κολοκύθας από το φούρνο και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
    8. Με ένα ραβδομπλέντερ, πολτοποιούμε όλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε μια βελούδινη υφή για τη σούπα μας.
    9. Δοκιμάζουμε για αλάτι και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, για να ρυθμίσουμε την πυκνότητά της.
    10. Γαρνίρουμε με υλικά που αγαπάμε, όπως κρέμα, σχοινόπρασο, τους σπόρους της κολοκύθας ελαφρά καβουρδισμένους κλπ, και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστή.
    Συστατικά:

    Για τη σούπα:

    • 1 μικρή κολοκύθα (περίπου 1 κιλό)
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • λίγο φρέσκο τζίντζερ
    • 1-2 καρότα
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. αραχιδέλαιο ή επιπλέον ελαιόλαδο
    • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
    • αλάτι

    Για το μείγμα μπαχαρικών:

    • 1½ κ.σ. τριμμένη κανέλα
    • ½ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
    • ½ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
    • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
    • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
    Μερίδες: 4
    Tip:

    Για πιο έντονο πορτοκαλί χρώμα και πιο μεστή γεύση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες ποικιλίες κολοκύθας μαζί.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
22  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση