Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μινεστρόνε

Μινεστρόνε
Εύκολη

Η διάσημη ιταλική σούπα μινεστρόνε, προέρχεται από τη λέξη minestra που σημαίνει σούπα. Τη συναντά κανείς σε όλη τη χώρα σε διάφορες παραλλαγές, όπως "αλα Μιλανέζε", "αλα Τζενοβέζε", "αλα Πιεμοντέζε" κλπ και αποτελεί την ιδανική λύση για ορεκτικό, ιδίως όταν ακολουθεί κυρίως πιάτο ζυμαρικών. Παρ' όλα αυτά, πολλοί την επιλέγουν ως κυρίως πιάτο και, επειδή είναι ελαφριά, είναι το τέλειο βραδυνό!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε δυνατή φωτιά βάζουμε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
    2. Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε καρέ και ρίχνουμε πρώτα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, το σέλερι και το κολοκυθάκι και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια.
    3. Ακολουθεί τo σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 1' ακόμα.
    4. Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πατάτες, τον ζωμό λαχανικών, τη δάφνη, τη ρίγανη, προαιρετικά την πιπερίτσα τσίλι, και αλατίζουμε (όχι πολύ, γιατί έχουμε αρκετή ποσότητα σέλερι).
    5. Όταν πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25'. Προσοχή μην τα παραβράσουμε.
    6. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε το ζυμαρικό της επιλογής μας, ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό και βράζουμε λίγο ακόμα.
    7. 1' πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα σέσκουλα κομμένα και ανακατεύουμε.
    8. Τη σερβίρουμε ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και προαιρετικά συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού.
    Συστατικά:
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1 κόκκινο κρεμμύδι
    • 2 καρότα
    • 2 μπαστούνια σέλερι
    • 1 κολοκυθάκι
    • 1 μέτριο πράσο
    • 2 ντομάτες
    • 1 χούφτα σέσκουλα ή κέιλ ή σπανάκι
    • 1 πατάτα
    • 100 γρ. ζυμαρικά
    • 2 φυλλαράκια δάφνης
    • 1 κ.σ. ρίγανη
    • 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
    • 1 πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά)
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 6
    Tip:

    Σε διάφορα μέρη της Ιταλίας, συνηθίζεται η μινεστρόνε να περιέχει όσπρια. Σ' αυτή την περίπτωση, αντικαθιστούμε την πατάτα με 100 γρ. βρασμένα φασόλια ή συνδυασμό οσπρίων.
    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ζυμαρικό θέλουμε, ακόμα και χωρίς γλουτένη, ή ακόμα και ρύζι όπως κάνουν στο Μιλάνο.
    Ανάλογα την εποχή, μπορούμε να αλλάξουμε το συνδυασμό των λαχανικών, ώστε να εκμεταλλευτούμε τις εποχιακές γεύσεις.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
47  ψήφοι
©Lovecooking.gr