Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σαλάτες για το γραφείο

Σαλάτες σε γυάλινα βάζα!
Φαγητό για το γραφείο από το σπίτι.
Έτσι κάνουμε καλό στην υγεία μας αλλά και στη τσέπη μας.
(και δεν θέλουμε δικαιολογίες ότι δεν προλαβαίνετε να μαγειρεύετε!)

Μια πολύ εύκολη και οικονομική λύση, για να τρώμε υγιεινά και φτηνά στο χώρο της εργασίας μας, είναι οι σαλάτες σε γυάλινο βάζο. Μπορούν να ετοιμαστούν από την Κυριακή και να διατηρηθούν για 4-5 μέρες στο ψυγείο. Πώς; Τοποθετώντας τα υλικά μας σε στρώσεις!
 
1. Κάτω-κάτω τοποθετούμε 1-4 κουταλιές dressing, ανάλογα με το μέγεθος της σαλάτας. Το dressing αυτό μπορεί να είναι μια βινεγκρέτ από λάδι, ξίδι, λεμόνι, μουστάρδα, μέλι ή μια πιο κρεμώδης σάλτσα με ταχίνι, αβοκάντο ή πέστο.
2. Από πάνω του, διαλέγουμε και βάζουμε τα πιο βαριά συστατικά της σαλάτας μας, που αντέχουν να μένουν μαριναρισμένα στο dressing όπως πιπεριές, αγγούρια, καρότα, ραπανάκια, κρεμμύδια, μαγειρεμένα παντζάρια, μπρόκολο, κουνουπίδι, σπαράγγια, ντομάτες.
3. Έπειτα ακολουθούν άλλα λαχανικά, που θέλουμε όμως να έχουν απόσταση από το dressing, όπως κολοκυθάκια, μανιτάρια ή αβοκάντο.
4. Στη συνέχεια βάζουμε όσπρια και δημητριακά, όπως για παράδειγμα φασόλια, ρεβίθια, ρύζι, κριθάρι, κουσκούς, κινόα. Σε αυτό το στάδιο, αν θέλουμε, βάζουμε και μικρά ζυμαρικά, όπως βίδες ή πέννες.
5.
Ακολουθεί το τυρί και οι πρωτεΐνες, όπως μαγειρεμένο κοτόπουλο, τόνος, αλλαντικά, αβγά, τόφου (ιδανικό θα ήταν αυτά να προστεθούν την ημέρα που θα καταναλώσουμε τη σαλάτα)
6. Ήρθε η ώρα για τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, που καταλαμβάνουν πολύ χώρο όπως ρόκα, σπανάκι, λάχανο ή μαρούλι.
7. Πάνω-πάνω βάζουμε ξηρούς καρπούς, σπόρους, κρουτόν, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα, μανταρίνια, βρώσιμα λουλούδια και μπαχαρικά.
8. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα, ανακινούμε απαλά και ανοίγουμε το βάζο. Ιδανικά σερβίρουμε σε μπολ.
 
Το μυστικό είναι να βάζουμε 1-2 συστατικά από κάθε κατηγορία σε κάθε βάζο και να τα διαφοροποιούμε κάθε μέρα. Έτσι, αντί να λέμε: "πάλι σαλάτα έχω σήμερα;" θα ανυπομονούμε κάθε φορά να ανοίξουμε το βάζο!

Φωτογραφία: Richard enjoy my life
 
 
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση