Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σπαγγέτι με μελιτζάνες και pesto kale & φρέσκιας ρίγανης - Spaghetti with eggplants​ ​and kale​ and fresh oregano pesto

Στη λαϊκή αγορά της Νέας Σμύρνης, ο πάγκος της Εύας και του Κώστα* έχει πάντα εκλεκτά λαχανικά και φρούτα. Τις προάλλες λοιπόν, βρήκα ωραιότατο Kale, που με δελέασε για ένα υπέροχο pesto! Ένα επιπλέον ματσάκι φρέσκια ρίγανη, που μου πρόσφεραν με χαμόγελο, μου επιβεβαίωσε οτι το αποτέλεσμα θα ήταν νοστιμότατο. Και δικαιώθηκα!

της Χριστίνας Κούλη

(Scroll down for recipe in English)

Διαβάστε περισσότερα...

Ρεβίθια φουρνιστά με μελιτζάνες και δυόσμο

Εμπνευσμένη συνταγή από τις παραδοσιακές ρεβιθάδες της Σίφνου με πινελιές Ηπειρώτικες και νοστιμιά που μόνο τα πιάτα της Ελληνικής υπαίθρου μπορούν να προσφέρουν!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρλού-τουρλού

Πασίγνωστο φαγητό, αλλά... πολύ μπερδεμένο: γίνεται στο φούρνο ή στην κατσαρόλα; Και σε τι διαφέρει ή δεν διαφέρει από το Μπριάμ;
Εδώ θα σας δώσουμε την συνταγή που έφερε η οικογένεια από τον Πόντο, με το όνομα Τουρλού-τουρλού, με ελάχιστες αλλαγές, κυρίως στη διαδικασία και τους χρόνους που προσθέτουμε το κάθε υλικό στην κατσαρόλα.
Οι παλιοί, χρησιμοποιούσαν σαφώς καλύτερες πρώτες ύλες - συνήθως από το μποστάνι τους - και δεν τους ενοχλούσε αν κάποια λαχανικά έλιωναν στην κατσαρόλα - η γεύση ήταν ούτως ή άλλως υπέροχη!
Το φαγητό φτιάχνεται με φασολάκια και μάλιστα δεν αποκτά την ιδιαίτερη προσωπικότητά του, χωρίς τη συγκεκριμένη ποικιλία:
Τα αμπελοφάσουλα! Ο συνδυασμός τους με τις πατάτες είναι που δίνει την γευστική βάση στο φαγητό.
Κάντε το στην εποχή του, το καλοκαίρι. Και μη βιαστείτε να το σερβίρετε. Αφήστε να “κάτσει” τουλάχιστον μισή ώρα, μία ακόμα καλύτερα.
Και θυμηθείτε, πως όσο καλύτερη και φρέσκια πρώτη ύλη χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο νόστιμο και μυρωδάτο θα γίνει.

του Κωστή Θεοδωρίδη

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS