Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ταμπουλέ!

Αυτή η δροσερή σαλάτα που μας έρχεται από τα βάθη της Ανατολής, κατέληξε να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα έθνικ πιάτα της Δύσης. Χρησιμοποιώντας την αυθεντική συνταγή ή παραλλαγές, είναι σίγουρο ότι θα αγαπηθεί από όλους στο τραπέζι μας!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα...

Μια βραδιά στο... Beirut!

Σε συνέχεια των ταξιδιών μας στις Κουζίνες του Κόσμου, τη χθεσινή βραδιά την περάσαμε με γεύσεις από τη Λιβανέζικη Κουζίνα.
Στην οδό Παναγούλη 52, στη Γλυφάδα βρίσκεται το Beirut, ένα εστιατόριο που προτιμούν και αρκετοί Λιβανέζοι (κάτι που σημαίνει πολλά!). Εκεί, μας περίμενε ο Γιώργος Αττίκ για να μας ξεναγήσει και να μας μυήσει στις γεύσεις που -έτσι κι αλλιώς- λατρεύουμε. Γιατί, η Λιβανέζικη κουζίνα, μαζί με την Ιταλική και την Ινδική βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών μας.

Ξεκινήσαμε με ταμπουλέ και χούμους με καβουρδισμένο κουκουνάρι και φρέσκες αραβικές πιτούλες. Όταν τον ρωτήσαμε ποια πιάτα θα έπρεπε να δοκιμάσει πρώτα κάποιος που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ ξανά αυτή την κουζίνα, μας απάντησε: «Αυτά τα δυο, πάντως, απαραιτήτως!»

Ακολούθησε μια ποικιλία από τυροπιτάκια, κιμπέ, λαχματζούν (μικρούτσικα και τέλεια!) και σπανακοπιτάκια με λεμόνι και σουμάκι (ένα μπαχαρικό ξεχωριστό που απογείωνε τον συνδυασμό). Το πιο χαρακτηριστικό στην Λιβανέζικη κουζίνα, άλλωστε, είναι τα μπαχαρικά της. Πολύ κίμινο, 4-5 διαφορετικά είδη θυμαριού κι ένα ιδιαίτερο μείγμα απο 7 μπαχαρικά, είναι λίγα μόνο από τα μυστικά της, αν και οι γεύσεις που προσφέρει το Beirut είναι προσαρμοσμένες στα ελληνικά δεδομένα, με τόσο αριστοτεχνικό τρόπο, που σε ταξιδεύουν στα μέρη που δημιουργήθηκαν χωρίς να βαραίνουν με έντονα ή καυτερά αρώματα.

Συνεχίσαμε με ποικιλία κρεατικών, με το σις ταούκ και το σις κεμπάπ να κλέβουν την παράσταση.

Κλείσαμε με δυο γλυκά που θα είναι κρίμα όταν πάτε να μην δοκιμάσετε. Η δροσιά και η ιδιαίτερη γεύση τους, αφήνει μια αίσθηση εκπληκτική:

  • Ατάγιεφ, δηλαδή κρεπάκια γεμισμένα με κρέμα, σιρόπι από ανθόνερο και φρεσκοτριμμένα φυστίκια.
  • Μαχαλαμπία, μια κρέμα (διαφορετική από αυτή των Ατάγιεφ), με ανθόνερο και φυστίκια.

Το Beirut, είναι ένα εστιατόριο που σας το συστήνουμε έστω και για take away.
Το συγκεκριμένο εστιατόριο το συμπεριλάβαμε  και στις προτάσεις για έξοδο. Τόσο πολύ μας άρεσε!

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση