Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Κους κους με μανιτάρια και χαρίσα

Κους κους με μανιτάρια και χαρίσα
Πολύ εύκολη

Μια συνταγή, με άρωμα Ανατολής. Πολύ εύκολη, ιδανική για υγιεινή διατροφή, κατάλληλη όχι μόνο σαν σαλάτα, αλλά και σαν συνοδευτικό πιάτο!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βάζουμε το κους κους σ' ένα μπολ και ρίχνουμε καυτό νερό, μέχρι να καλυφθεί όλο και να περισσεύει από πάνω του ένα δάχτυλο νερό.
    2. Σιγά-σιγά, το κους κους θα πιεί όλο το νερό. Όταν το κους κους, πιεί όλο το νερό (θα χρειαστεί 10'), το αλατίζουμε και το "ξύνουμε" μ' ένα πιρούνι για να γίνει αφράτο.
    3. Σ' ένα τηγάνι, βάζουμε λάδι και σωτάρουμε τα χοντροκομμένα μανιτάρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη χαρίσα, το κουκουνάρι και τις πλυμένες και κομμένες σε μπαστουνάκια πιπεριές.
    4. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το βαλσάμικο και το πετιμέζι. Μετά από 5', αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
    5. Ρίχνουμε τα μανιτάρια με τις πιπεριές πάνω από το κους κους, με όλη τη σάλτσα τους και το πιάτο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

      δίαιτα

    Συστατικά:
    • 1 πακέτο μανιτάρια Πορτομπέλο
    • 200 γρ. κους κους
    • 3 πιπεριές (κατά προτίμηση Φλωρίνης)
    • 1 κ.σ. κουκουνάρι
    • 1 κ.γ. χαρίσα
    • 1 κ.γ. πετιμέζι
    • 1 κ.σ. βαλσάμικο
    • 2 κ.σ. λάδι
    • λίγο αλάτι

     

    Για την σάλτσα χαρίσα, θα βρείτε πληροφορίες εδώ.

    Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
    Μερίδες: 6
    Tip:

    Αν το θέλουμε έξτρα καυτερό, προσθέτουμε ½ κουταλάκι χαρίσα ακόμα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
14  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή