Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σαλάτα με καστανό ρύζι, ξηρούς καρπούς και balsamico

Σαλάτα με καστανό ρύζι, ξηρούς καρπούς και balsamico
Εύκολη

Μια δροσερή σαλάτα, που θα μας ταξιδέψει με την εξωτική της γεύση και το γοητευτικό της άρωμα! Απλή, εύκολη και με ιδιαίτερα νόστιμη σάλτσα!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:30
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και στη συνέχεια το σουρώνουμε.
    2. Πλένουμε καλά τις πιπεριές, το σέλερι και το καρότο και μετά τα ψιλοκόβουμε.
    3. Για τη σάλτσα, βάζουμε τις σταφίδες στο κόκκινο κρασί να μουλιάσουν για λίγη ώρα ενώ παράλληλα καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς.
    4. Στη συνέχεια, τους μεταφέρουμε σε ένα μπολ, περιχύνουμε πάνω τους το κρασί από τις σταφίδες, το σιρόπι αγαύης, το λάδι, το μπαλσάμικο και το νερό και ανακατεύουμε.
    5. Τοποθετούμε το ρύζι σ' ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τη σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά.
    6. Αφήνουμε να κρυώσει η σαλάτα μας και τη βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο, πριν τη σερβίρουμε.
    Συστατικά:
    • 3 φλ. ρύζι καστανό
    • 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε ροδέλες
    • 1½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
    • 1 φλ. φυστίκια κάσιους, κομμένα στη μέση
    • 1 φλ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
    • 2 καρότα, τριμμένα
    • 1 σέλερι, ψιλοκομμένο
    • ½ φλ. σταφίδες

    Για τη σάλτσα

    • ½ φλ. ελαιόλαδο
    • ⅓ φλ. μπαλσάμικο
    • ¼ φλ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
    • ¼ φλ. νερό
    • ¼ φλ. ξηρό σέρι (κόκκινο κρασί)
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
18  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή