Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σαλάτα παντζάρι - κολοκύθι με σως αβοκάντου

Σαλάτα παντζάρι - κολοκύθι με σως αβοκάντου
Εύκολη

Ένα πιάτο γεμάτο υγεία, χρώμα και γεύση, που μπορούμε να το απολαύσουμε σαν σαλάτα αλλά και σαν κυρίως πιάτο​. Μια διαφορετική μακαρονάδα, φτιαγμένη από 2 αγαπημένα λαχανικά, που την κάνουν απολαυστική, ακόμα και πριν τη γευτούμε!

Της Χριστίνας Κούλη

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε το κολοκύθι και το παντζάρι σε σχήμα μακαρονιού, με τη βοήθεια ενός spiralizer ή saladaco​​. Εάν δεν διαθέτουμε τα ειδικά αυτά εργαλεία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εξ ίσου έναν τρίφτη​, ένα "μαντολίνο" ή να τα κόψουμε απλά ζ​ουλιέν.
    2. ​Λιώνουμε σ' ένα μπολ το αβοκάντο, το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον κουρκουμά και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
    3. Χτυπάμε στο μούλτι τα κάσιους με τα φύλλα​ του δυόσμου, μέχρι να γίνουν τρίμματα. Προσοχή όμως, μην το παρακάνουμε και γίνουν βούτυρο.
    4. Ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά με το αβοκάντο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, το τυρί από κάσιους, το σουσάμι και τα φιστίκια ψιλοκομμένα και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε!
    Συστατικά:
    • 1​ μέτριο κολοκύθι ωμό
    • 1 παντζάρι ωμό
    • ½ αβοκάντο
    • χυμός ½ λεμονιού
    • 1 χούφτα κάσιους ωμά
    • λίγα φύλλα δυόσμου
    • 1 χούφτα ωμά φιστίκια Αιγίνης
    • ξύσμα λεμονιού (μόνο αν έχουμε βιολογικά λεμόνια - αποφεύγουμε οπωσδήποτε τα κερωμένα)
    • 1-2 κ.σ. ωμό σουσάμι
    • ½ κ.γ. κουρκουμά
    • αλάτι - πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
    Μερίδες: 1
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
29  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή