Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Πλιγούρι και ψητά λαχανικά

Πλιγούρι και ψητά λαχανικά
Μέτρια

Το πλιγούρι είναι μια εξαιρετική τροφή, ιδανική βάση για σαλάτες και αποτελεί βασικό συστατικό της κουζίνας της ανατολικής Μεσογείου. Εμείς επιλέξαμε να το συνδυάσουμε με μια ποικιλία ψητών και φρέσκων λαχανικών, για να έχουμε ένα υγιεινό, ελαφρύ και ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:30
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε καλά τα φύλλα του κέιλ και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
    2. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, τις ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε σ' ένα σουρωτήρι, να ξεπικρίσουν.
    3. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό το πλιγούρι* και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
    4. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να τραβήξει τα νερά του και να φουσκώσει.
    5. Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας.
    6. Κόβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα σε λεπτές ροδέλες, τις πιπεριές σε χοντρές λωρίδες, τ' απλώνουμε καλά σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψεκάζουμε με λίγο λάδι.
    7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στο γκριλ, για περίπου 20', μέχρι να μαραθούν καλά.
    8. Ψιλοκόβουμε στο multi το μαϊντανό, το κέιλ, το φρέσκο κρεμμύδι και το δυόσμο.
    9. Θρυμματίζουμε επίσης στο multi τα καρύδια και τον κουκουναρόσπορο.
    10. Βγάζουμε από το φούρνο τα λαχανικά μας, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ψιλοκόβουμε.
    11. Βάζουμε μέσα σ' ένα μεγάλο μπολ, το φουσκωμένο πλιγούρι (αν τυχόν κρατάει ακόμα λίγο νερό, το περνάμε πρώτα από ένα σουρωτήρι), προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, ρίχνουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
    12. Το αφήνουμε για 15' να απορροφήσει το πλιγούρι όλα τα υγρά και τα αρώματα και σερβίρουμε!

     

    * Το πλιγούρι Fytro της Γιώτης, είναι ένα ιδιαίτερα επεξεργασμένο φυσικό προϊόν, που ταιριάζει απόλυτα στη σύγχρονη διατροφή. Έχει υποστεί μια ήπια θερμική επεξεργασία (είναι προβρασμένο), που το βοηθά να μαγειρεύεται πολύ εύκολα και κυρίως να είναι ευκολοχώνευτο. Συνήθως το χρησιμοποιούμε σε σαλάτες, ενώ μπορεί σε κάποιες συνταγές να αντικαταστήσει το ρύζι, με πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

    Συστατικά:
    • 200 γρ. πλιγούρι Fytro της Γιώτης
    • 700 ml νερό
    • 2 μελιτζάνες, μέτριες
    • 4 κολοκύθια, μικρά
    • 1 κρεμμύδι, φρέσκο
    • 3 καρότα, μέτρια
    • 2 πιπεριές Φλωρίνης
    • 2 πιπεριές πράσινες, μέτριες
    • ½ φλ. μαϊντανό
    • ½ φλ. κέιλ (αφαιρούμε τα κεντρικά κοτσάνια του)
    • 1 κλωναράκι δυόσμο
    • ½ χούφτα καρύδια
    • ½ χούφτα κουκουναρόσπορο
    • χυμός 1 λεμονιού
    • ½ φλ. καλό λάδι
    • αλάτι, πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
13  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση