Σαλάτα με κινόα και μαριναρισμένα μανιτάρια
Το κινόα, συνάντησε τα μαριναρισμένα μανιτάρια και μαζί έφτιαξαν μια σαλάτα όπως καμία άλλη. Η εύγευστη λύση για κάτι το διαφορετικό και συνάμα υγιεινό.
Εκτέλεση - Directions
- Σ' ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας, μαζί με τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα ή περισσότερο.
- Ξεπλένουμε το κινόα πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό (αλλιώς θα είναι πικρό) και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά με 3 φλυτζάνια νερό. Όταν αφρατέψει και πιει τα υγρά του, θα είναι έτοιμο. Αν χρειαστεί, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
- Κόβουμε τα τοματίνια στα δύο, το φινόκιο και το αβοκάντο σε φέτες, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τρίβουμε το καρότο.
- Τα φέρνουμε όλα μαζί σε μπολ, μαζί με τη ρόκα και τα μαριναρισμένα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε στο πιάτο το κινόα και από πάνω βάζουμε τα λαχανικά.
- Σ' ένα σέικερ, χτυπάμε πολύ καλά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
- 200 γρ. κινόα
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 καρότο
- 8 φρέσκα μανιτάρια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 αβοκάντο
- 20 κίτρινα και πορτοκαλί τοματίνια
- ¼ φινόκιο
- 100 ml λευκό κρασί
- 20 ml ελαιόλαδο
- 15 ml ξύδι βαλσάμικο
- 2 κ.σ. μέλι ή αγαύη
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 90 ml ελαιόλαδο
- 30 ml ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. μουστάρδα με ολόκληρο σιναπόσπορο
- 1 κ.σ. μέλι ή αγαύη
- λευκό πιπέρι
- αλάτι
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Για τη μαρινάδα
Για το ντρέσινγκ
Μερίδες:
2
Tip:
Η σαλάτα αυτή μπορεί να γίνει και με κεχρί ή φαγόπυρο!