Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Πρασόρυζο χωριάτικο

φωτό: Penguincakes φωτό: Penguincakes
Εύκολη

Ένα πιάτο μυρωδάτο και πολύ θρεπτικό. Συνδυάζει πολύτιμα για την υγεία μας λαχανικά, με τις απαραίτητες πρωτεΐνες του ρυζιού. Ιδανικός συνοδός του, το ζυμωτό ψωμί!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σ' ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέσα σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, μαζί με τον κουρκουμά και αλατοπίπερο.
    2. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, τους κύβους λαχανικών και τα καρότα.
    3. Μόλις βράσουν, ρίχνουμε τα πράσα, το σέλινο, το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν τα πράσα.
    4. Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να μαλακώσει και το ρύζι μας.
    5. Σερβίρουμε με ζυμωτό ψωμάκι.
    Συστατικά:
    • 1 κιλό πράσα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
    • 120 γρ. ρύζι
    • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 100 γρ. καρότα, κομμένα σε κυβάκια
    • 100 γρ. σέλινο, ψιλοκομμένο
    • 2 παγάκια από ζωμό λαχανικών
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • ½ κ.γ. κουρκουμά
    • 1 λεμόνι (το χυμό του)
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
24  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή