Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ριζότο με ραντίτσιο, προσιούτο και μετσοβόνε

Ριζότο με ραντίτσιο, προσιούτο και μετσοβόνε
Εύκολη

Mια γευστική πρόταση κατάλληλη για ειδικές περιστάσεις.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε κατσαρολάκι για ριζότο ή αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
    2. Προσθέτουμε το ραντίτσιο με το προσιούτο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το ραντίτσιο.
    3. Ρίχνουμε το ρύζι, το σωτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.
    4. Αμέσως μετά σηκώνουμε με το μισό ζωμό.
    5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε.
    6. Όταν απορροφηθεί ο ζωμός προσθέτουμε τον υπόλοιπο σταδιακά μέχρι να γίνει το ρύζι al dente.
    7. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και το μετσοβόνε κι ανακατεύουμε καλά.
    8. Ελέγχουμε για αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο μετσοβόνε ή παρμεζάνα.
    Συστατικά:
    • 200 γρ. ρύζι, arborio ή vialone nano
    • 1 μικρό ραντίτσιο χοντροκομμένο
    • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 4 φέτες προσιούτο
    • 80 γρ. μετσοβόνε τριμμένο
    • ½ κούπα κόκκινο κρασί
    • 1 λίτρο ζωμός
    • Αλάτι - πιπέρι
    • 1 κ.σ. βούτυρο
    • Λίγο ελαιόλαδο
    Μερίδες: 2
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση