Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Risotto με λεμόνι και παρμεζάνα

Risotto με λεμόνι και παρμεζάνα
Εύκολη

Ένα πιάτο με χαρακτήρα! Η μυρωδιά του λεμονιού ταιριάζει απόλυτα με το ρύζι και δίνουν ένα ελαφρύ γεύμα για όλη την οικογένεια!!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:35
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Λιώνουμε 1 1/2 κουταλιά βούτυρο μαζί με το λάδι σ’ ένα βαθύ τηγάνι.
    2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
    3. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
    4. Ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε.
    5. Σιγά σιγά ρίχνουμε τον ζωμό και μόλις αρχίσει να τον πίνει το ρύζι προσθέτουμε κι άλλο μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να έχει μια κρεμώδη όψη.
    6. Προσθέτουμε το τυρί και το υπόλοιπο βούτυρο.
    7. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα.
    8. Αλατοπιπερώνουμε, το μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ και το σερβίρουμε.

    Διάρκεια: 35 λεπτά

    Συστατικά:
    • 1 λίτρο ζωμό κότας
    • 2 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι για ριζότο
    • 3 κ.τ.σ. βούτυρο
    • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
    • 1/2 ποτήρι κρασί
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 200 γρ. τυρί παρμεζάνα
    • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
    • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • Πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
    Πρόταση για Ποτό:

    Ένα ιταλικό Frascati είναι η πρόταση μας.

    Διατροφική Αξία:
    Ανά μερίδα  
    Θερμίδες 842 cal
    Υδατάνθρακες 28 g
    Λιπαρά 37 g
    Πρωτεΐνη 79 g
    Νάτριο 853 mg
    Σάκχαρα 2 g
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
1  ψήφος

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση