Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μελιτζανοπίλαφο με φρέσκο βασιλικό

Μελιτζανοπίλαφο με φρέσκο βασιλικό
Πολύ εύκολη

Οι μελιτζάνες είναι αγαπημένο λαχανικό. Εδώ, σε μια ελαφριά και με λίγες θερμίδες συνταγή.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:40
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βάζουμε τις μελιτζάνες σ' ένα μπολ με αλατόνερο και τις αφήνουμε 1 ώρα να ξεπικρίσουν.
    2. Ζεσταίνουμε σ' ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
    3. Αφού στραγγίξουμε τις μελιτζάνες, τις σοτάρουμε και αυτές μαζί με το κρεμμύδι.
    4. Μετά από 5' ρίχνουμε τη ντομάτα και ½ φλιτζάνι νερό.
    5. Μαγειρεύουμε με ανοιχτό καπάκι για άλλα 7'.
    6. Προσθέτουμε άλλα 5 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι.
    7. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 20'.
    8. Όταν μαλακώσει το ρύζι και πιει το πολύ νερό, σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
    9. Αφήνουμε 10' να τραβήξει τα υπόλοιπα υγρά του και σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.

     

     

    Συστατικά:
    • 1 φλ. ελαιόλαδο
    • 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια
    • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
    • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
    • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    Μερίδες: 6
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
6  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή